Velobrauciens "Baltic Chain Tour"

No 19. līdz 25. augustam četrās Baltijas valstīs, tostarp Latvijā, norisināsies daudzdienu velobrauciens "Baltic Chain Tour", kurā piedalīsies 20 komandas un nacionālās izlases no 15 valstīm. Latvijā riteņbraucēji aizvadīs ceturto posmu, kad 22. augustā veiks distanci no Smiltenes līdz Siguldai.

"Baltic Chain Tour", jeb "Baltijas ķēde" ir tradīcijām bagāts daudzdienu velobrauciens, kas bija ļoti populārs jau no tā pirmsākumiem pagājušā gadsimta 50.gados. Pēc Latvijas, Lietuvas un Igaunijas neatkarības atjaunošanas tas apsīka, taču 2011. gadā, pateicoties visu trīs valstu riteņbraukšanas federāciju prezidentu noslēgtajam memorandam, sacensības tika atjaunotas, un tās sekmīgi norisinājušās jau divus gadus.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz nozīmīgās sacensības būs plašākas. Pirmais posms norisināsies Somijas pilsētā Lahti. Kopumā velobraucienā septiņās dienās paredzēts aizvadīt sešus posmus. Pirmo reizi būs arī atpūtas diena, lai sportistiem būtu iespējams atjaunot spēkus pirms izšķirošajiem posmiem Lietuvā.

Latvijā 22. augustā norisināsies "Baltic Chain Tour" ceturtais posms, kurā riteņbraucēji veiks 178 kilometru garu distanci no Smiltenes līdz Siguldai.

Smiltenē starts ceturtajam posmam tiks dots pilsētas centrā plkst. 13.00. Tālāk sportisti dosies uz Valmieru, kur pa apvedceļu virzīsies Straupes un Raganas virzienā. Siguldu riteņbraucēji sasniegs ap plkst. 17, tur viņus sagaida divu apļu distance ar stāviem kāpumiem un arī finišs, kurā ikviens siguldietis un pilsētas viesis redzēs aizraujošu cīņu par uzvaru starp vairāk nekā 150 sportistiem. Finišs paredzēts Raiņa ielā ap plkst. 17.40.

"Baltic Chain Tour" organizē Lahti veloklubs, Latvijas un Lietuvas Riteņbraukšanas federācijas, kā arī Igaunijas "Pro" veloklubs.

 

 

 

 

 

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Sigulda
  • Notikuma sākums: 2013-08-22 17:40:00