Kļūda
  • JUser: :_load: nav iespējams ielādēt lietotāju ar id: 1341

Mākslinieka Voldemāra Gudovska gleznu izstādes "Mirkļa atspulgi" atklāšana Turaidā

Mākslinieka Voldemāra Gudovska gleznu izstādes "Mirkļa atspulgi" atklāšana Turaidā www.sigulda.lv

Pašā vasaras plaukumā 14. jūlijā plkst. 15 Turaidas muzejrezervātā tiks atklāta mākslinieka Voldemāra Gudovska gleznu izstāde "Mirkļa atspulgi", kurā tiks eksponēti pēdējos gados un šajā gadā radītie mākslinieka akvareļi. Šī diena būs īpaša divkārt, jo Voldemāram Gudovskim tieši 14.jūlijā ir jubileja un mākslinieks tiks godināts viņa 85. dzimšanas dienā.

Voldemārs Gudovskis dzimis 1928.gada 14. jūlijā Krāslavas apriņķa Dagdas pagasta "Rumakovas" ciemā, zemnieku ģimenē. 1930. gadā ģimene pārcēlusies uz Siguldu. No 1945. līdz 1946. gadam mācījies Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā. Profesionālo izglītību apguvis arī Tautas tēlotājas mākslas studijā pie E. Jurķeļa, N. Petraškeviča un H. Blunava. Kopš 1981. gada Voldemārs Gudovskis ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Mākslinieka iemīļotākā tēma ir ainava – gan akvareļa, gan vēlāk arī eļļas un akrila tehnikā, bet ne mazums gleznotas arī klusās dabas un portreti.

Izstāde "Mirkļa atspulgi" apskatāma no 15. jūlija līdz 28. jūlijam Turaidas muižas pārvaldnieka jaunās dzīvojamās mājas izstāžu zālē.

Papildus Info

  • Norises vieta: Turaidas muižas pārvaldnieka jaunās dzīvojamās mājas izstāžu zālē
  • Notikuma sākums: 2013-07-14 15:00:00