06.07.2013 10:26

Aptauja Ādažos: Vai sēņošanas sezona atklāta?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Pateicoties mitrajam un siltajam laikam, Latvijas mežos parādījušās pirmās sēnes. Naskākie sēņotāji grozus jau piepildījuši ar gailenēm, bekām, arī bērzlapēm.

Kamēr vieni teic, ka sēnes šogad sākušas augt agrāk nekā citus gadus, pieredzējušākie sēņotāji apgalvo, ka tieši ap Jāņu laiku sēņošanas sezonu atklājuši arī citus gadus. Arī tirgū jau iegādājamas gailenes. Piemēram, Ādažu tirgū puslitra gaileņu burciņa nopērkama par pusotru latu, savukārt citviet sēnes tiek tirgotas par 20 latiem kilogramā.

Ingrīda Tupe, bērnudārza audzinātāja no Rīgas:
– Jā, sēņot biju jau pirms divām nedēļām. Devos uz Tīnūžiem pie Zilajiem kalniem. Salasīju gailenes, izskatījās, ka sēņu mežā ir daudz. Tik agri vasarā sēņot biju pirmo reizi, parasti dodos vēlāk.
Andrejs T.,  celtnieks:
– Vēl tik agri – nē. Parasti sēņoju vasaras beigās, augustā. Iemīļotākās sēņu vietas ir tepat Ādažu novadā, poligonā. Pircis arī vēl neesmu, gaidīšu, kad paši dosimies uz mežu salasīt.
Inga Jučere, grāmatvede:
– Sēņot parasti dodos augustā un septembrī un dodos uz mežu tepat tuvējā apkārtnē. Parasti lasu gailenes un baravikas. Izvēlos tikai sēnes, ko pazīstu. Pirkt gan neplānoju, kad pati salasīšu, tad ēdīšu.
Irina Sivcova, krāsotāja:
– Ja būs laiks, varbūt došos sēņot jau drīz, bet neplānoju, kad tas varētu būt. Parasti dodos sēņot uz Kadagu vai Podniekiem un lasu gailenes, bekas – visas, kas ir. Rīgā tirgū jau redzēju pirmās sēnes, Ādažos gan vēl ne.


Foto: Krišjānis Grantiņš