Lieldienās olas var dabīgā veidā nokrāsot visdažādākajos toņos, izmantojot galda etiķi un dažādus augus – arī garšvielas. Tāpat šo svētku ēdienkartē noteikti ir iekļaujams kāds olu ēdiens, bet iederas arī dažādi salāti, deserti un konditorijas izstrādājumi, kā arī garajās brīvdienās vērts pagatavot kādu sātīgu gaļas pamatēdienu.

Tik ikdienišķs produkts kā pipari uz Latviju atceļo galvenokārt no tālās Indijas lietusmežiem, kur tiem, tāpat kā vīnam, tiek piešķirts izcelsmes vietas nosaukums. Tieši tāpat dažādās teritorijās augušiem pipariem piemīt atšķirīgas īpašības – katrai šķirnei ir sava unikāla garša un aromāts, savu unikalitāti pipariem piešķir arī to tālākā apstrāde.

20. maijā Ķekavas novada Daugmales pamatskolā uz semināru pulcējās Pierīgas novadu bibliotekāri, lai pārrunātu līdzšinējo pieredzi un turpmākos plānus kopīgas novadpētniecības datu bāzes izveidē.