V Vislatvijas Zirgu dienas Inčukalnā

Sestdiena, 11.augusts, sākums 9:00

Maršruts 1: „Ideālais laiks". Maršruts piecgadīgiem zirgiem, kas veicams ideālajā laikā.

Maršruts 2: „Nogāzi - steidzies". Dalībnieks saņem divus punktus par pārvarētu šķērsli, vienu punktu par gāztu šķērsli. Sacensības notiek ierobežotā laikā.

V Vislatvijas zirgu dienu atklāšanas ceremonija.

Poniju šovs: liels vai mazs, arī ponijs ir zirgs un pārsteidz ar savām spējām un varēšanu.

Maršruts 3: „Ideālais laiks". Maršrutā piedalās bērni līdz 16 gadu vecumam ar zirgiem un ponijiem.

Pajūgu braukšanas paraugdemonstrējums. Pajūgu braukšana kā sporta veids ir enerģisks, dinamisks un ļoti azartisks.

Maršruts 4: „Divas fāzes". Maršruts sastāv no divām fāzēm, otrajā fāzē startēt drīkst tikai tie dalībnieki, kuri pirmo fāzi veikuši bez soda punktiem.

Latvijas šķirnes zirgu demonstrējums. „Latvijas Šķirnes zirgu audzētāju asociācijas" rīkota Latvijas šķirnes zirgu parāde.

Maršruts 5: „Sacensības ar izslēgšanu". Laukums tiek sadalīts divās vienādās daļās, startē divi dueti vienlaicīgi, uzvarētājs piedalās nākamajā kārtā, šķēršļu augstums katrā kārtā tiek palielināts par 10 cm.

Reitterapijas pamati. Reitterapijas speciāliste Natālija Dreimane demonstrēs kā zirgs var palīdzēt cilvēkam atveseļoties un uzlabot fizisko formu.

Maršruts 6: "Spēks un izveicība". Augstlekšanas sacensības, kurās bez kļūdām jāpārvar četru šķēršļu rinda, un pēdējais šķērslis ir visaugstākais.


"Dabas zirgu" paraugdemonstrējums. Šie cilvēki ir līdzīgi zirgu vārdotājiem, viņi spēj ar zirgiem sarunāt dažādas lietas.

Havens iesilda iejādniekus ar līnijdejām. „Havens" kolektīvs pirms iejādes sacensībām palīdzēs iejādniekiem iesildīties, dejojot īpaši V Vislatvijas zirgu dienām sagatavotu deju!

Maršruts 7: Kjūrs III shēmas līmenī. Iejādes sacensības. Šīs ir sacensības kjūrā jeb brīvās izvēles programmā, kurā jātnieki paši sastāda savu shēmu jeb deju un startē īpaši izvēlētas mūzikas pavadībā.

Maršruts 8: Kjūrs III shēmas līmenī pāros. Iejādes sacensības pāros. Shēmā startē divi jātnieki un divi zirgi, kuri vienlaicīgi izpilda vienādus elementus.

Maršruts 9: "Ride & Drive". Dalībnieki startē pāros – viens no dalībniekiem noteiktu maršrutu veic zirga mugurā, otrs vienlaicīgi to veic braucot ar traktoru.

Svētdiena, 12.augusts, sākums 9:00

Maršruts 10: "Divās fāzēs". Maršrutā startē piecus gadus veci zirgi.

Adžilitī sacensību paraugdemonstrējums. Adžilitī ir zirgu mazo draugu suņu sporta veids, tā noteikumos ir zināma līdzība ar konkūra noteikumiem.

Maršruts 11: "Secīgā stafete". Maršrutā startē komanda – divi dueti. Pirmais dalībnieks pārvar šķēršļus līdz pirmajai kļūdai, kas ir gāzts šķērslis vai zirga nepaklausība, pēc katras kļūdas maršrutu turpina otrs dalībnieks.

Dažādu šķirņu zirgu demonstrējums. „Latvijas Šķirnes zirgu audzētāju asociācijas" rīkota dažādu šķirņu zirgu parāde.

Maršruts 12: „Izaicinājuma kauss". Maršrutā startē treneri, tiesneši, grūmi, iejādnieki, pajūgu speciālisti, kalēji, šoferi, zirgkopēji un jātnieki, kuri nekad vai vismaz piecus gadus nav piedalījušies ieskaites sacensībās šķēršļu pārvarēšanā.

Riharda Snikus – Londonas paralimpisko spēļu dalībnieka - iejādes paraugdemonstrējums. Rihards savu sapni ir piepildījis – viņš ir pirmais Latvijas sportists, kurš valsti pārstāvēs Olimpiskajās spēlēs paralimpiskās iejādes disciplīnā!

Maršruts 13: „Dāmu kauss" un „Kungu kauss". Sacensībās „Maksimālie punkti" laukumā novietoti 12 šķēršļi, katram ir zināma vērtība – no 10 līdz 120 punktiem. Dalībnieki pārvar šķēršļus noteiktā laikā, lekt drīkst kādā virzienā un kādā secībā vēlas.

"Dabas zirgu" paraugdemonstrējums. Šie cilvēki ir līdzīgi zirgu vārdotājiem, viņi spēj ar zirgiem sarunāt dažādas lietas.

Maršruts 14: „Akumulācijas maršruts ar Džokeri". Sacensību augstākais maršruts, ar šķēršļu augstumu 120 cm.

Izjāde ar ponijiem un zirgiem, Zirglietu tirdziņš, retro foto salons, tērpu noma, mākslas studija, atrakcijas bērniem.

Detalizētāka „V Vislatvijas Zirgu dienu" programma pieejama www.latvianhorses.lv



Papildus Info

  • Norises vieta: Inčukalns, Jauno jātnieku skolas sporta bāze
  • Notikuma sākums: 2012-08-11 09:00:00
  • Notikuma beigas: 2012-08-11 16:00:00