31.08.2012 15:58

Jaunais komplekss – Mārupes sportistu izaugsmei

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunais komplekss – Mārupes sportistu izaugsmei Ivo Jirgens

Augusta pēdējā dienā pie Mārupes vidusskolas durvis vēris jauns sporta komplekss ar novadā lielāko sporta zāli, kas paredzēta gan treniņiem, gan sacensību rīkošanai dažādos sporta veidos.

Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs svinīgajā ceremonijā īpaši atzīmēja, ka 1,1 miljonu latu vērtais komplekss uzbūvēts par pašvaldības līdzekļiem. Viņš pauda cerību, ka jaunā sporta būve tiks noslogota 24 stundas diennaktī, stiprinās mārupiešu ģimenes ar kopīgām nodarbībām sporta spēļu zālē, trenažieru vai aerobikas zālē un veicinās Mārupes sportistu panākumus dažāda līmeņa sacensībās.


Savukārt būvdarbus veikušā uzņēmuma "Kvadrum" valdes priekšsēdētājs Didzis Pētersons gandarījumā par laikus un kvalitatīvi veiktajiem darbiem pateicās novada domes, Mārupes vidusskolas un novada sporta centra vadībai par ieinteresētību un atbalstu.

Par to, ka Mārupes novadam sportā ir, ar ko lepoties, atklāšanas ceremonijas apmeklētāji varēja pārliecināties uzreiz pēc 1300 kvadrātmetru plašās zāles durvju atvēršanas, kas tika uzticēta sporta kompleksa "mātei un tēvam" – Mārupes Sporta centra vadītājai Silvijai Bartuševicai un galvenajam idejas autoram, Mārupes vidusskolas direktoram Jānim Lagzdkalnam.

Viesu priekšā uzstājās mārupieši, kuri šogad guvuši panākumus gan Latvijas jaunatnes čempionātu līmenī, gan visaugstākā ranga starptautiskajās sacensībās – vingrotājas un jaunie futbolisti, volejbolistes un volejbolisti, riteņbraucēji un BMX braucēji, badmintonistes un skrituļslidotāji, vieglatlēti un tekvando meistari.

Silvija Bartuševica, uzrunājot ciemiņus – viņu vidū tuvējo novadu (Babīte, Baldone, Carnikava, Ogre, Olaine) un sporta veidu federāciju (basketbola, vieglatlētikas u. c.) pārstāvjus –, pavēstīja, ka pēdējo sešu gadu laikā Mārupes Sporta centra rīkoto pasākumu skaits gandrīz divkāršojies, bet kopīgi ar citām sporta organizācijām organizēto sacensību skaits teju četrkāršojies (pērn to bijis 345 – tātad gandrīz katru dienu!). Bet gada beigās paredzētajā Mārupes novada Sporta laureāta sumināšanā atzinību būs pelnījis teju pusotrs simts mārupiešu. Saprotams, ka jaunā kompleksa atklāšana šos ciparus varētu vairot.

Sporta komplekss ir tikai viens no vairākiem objektiem, kas Mārupes novadā vērs durvis septembra sākumā. Zinību dienā 3. septembrī tiks atklāta Jaunmārupes sākumskolas jaunā piebūve, bet 40 gadu jubilejas reizē pabeigta Mārupes vecākā bērnudārza "Lienīte" renovācija.