05.05.2012 17:20

"Jūrmalas sports" un LSPA handbolistu duelī pagaidām līdzsvars

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Jūrmalas sports" un LSPA handbolistu duelī pagaidām līdzsvars Krišjānis Grantiņš

Latvijas handbola čempionāta finālsērijā par trešo vietu pēc pirmajām divām spēlēm rezultāts ir neizšķirts 1:1.

 

Sērijā līdz trim uzvarām pirmās divas spēles notika kluba "Jūrmalas sports" laukumā Spuņciemā. Piektdien jau ar pirmajām minūtēm vadību pārņēma LSPA handbolisti, kuri pēc zaudējuma pusfinālā Ludzas komandai "Latgols" jau nolikuši čempionu pilnvaras. Lielāko pārsvaru viņi sasniedza 20.minūtē (12:6), taču līdz pārtraukumam mājiniekiem starpību izdevās nedaudz samazināt (13:17), bet otrā puslaika sākumā tā saruka līdz 19:21.

Šajā brīdī studenti atkal pārņēma iniciatīvu un desmit minūšu laikā nodrošināja izšķirošo pārsvaru (24:31). Gala iznākums – 28:32. "Jūrmalas sporta" rindās septiņus vārtus guva Rolands Ivanovs, piecus – Raitis Ence, informēja Latvijas Handbola federācijā.

Sestdien pēc viena mača diskvalifikācijas izciešanas jūrmalnieku sastāvā bija atgriezies viens no uzbrukuma līderiem Edvīns Latkovskis. Lielā mērā pateicoties viņa prasmei uzbrukumā, laukuma saimnieki izvirzījās vadībā 7:3 un pirmo puslaiku pabeidza 15:12 savā labā.

Pēc pārtraukuma spēle ritēja kā pa viļņiem. Jūrmalas komanda vairākas reizes sasniedza triju vārtu pārsvaru, bet pretinieki pamanījās rezultātu izlīdzināt un uz brīdi arī izvirzījās vadībā (26:25). Tomēr izskaņā vārtsarga Beznosenko teicamā spēle palīdzēja mājiniekiem gūt revanšu 29:27 un panākt izlīdzinājumu sērijā.

Rezultatīvākais ar deviņiem precīziem metieniem uzvarētājiem bija Edvīns Latkovskis, sešas reizes precīzs bija Kristaps Ence.

Trešā un ceturtā spēle paredzēta 12.un 13. maijā ASK sporta zālē Rīgā.