08.02.2012 12:23

Rīgas Dome piešķirs papildfinansējumu latviešu valodas kursiem

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pagājušajā gadā par piešķirtajiem 30 tūkstošiem latu latviešu valodas prasmes apguva vairāk nekā 500 cilvēku. Pagājušajā gadā par piešķirtajiem 30 tūkstošiem latu latviešu valodas prasmes apguva vairāk nekā 500 cilvēku. Foto: Krišjānis Grantiņš

Tā kā Rīgas Domes izsludinātajos bezmaksas latviešu valodas kursos vieta bija parezdēta 1130 rīdziniekiem, bet mācīties gribētāju bija daudz vairāk, Dome nolēma piešķirt papildu 100 tūkstošu latu šim projektam.

«Meklēsim iespēju piešķirt papildu 100 tūkstošus latu projektam «Latviešu valodas apguves kursu organizēšana un īstenošana Rīgas iedzīvotājiem», lai latviešu valodu kursos varētu mācīties pēc iespējas vairāk cilvēku,» norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Jau otrajā dienā pēc pieteikšanās izsludināšanas bija nokomplektētas visas  apmācības grupas Rīgas domes finansētajā projektā, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa Laila Ivāna.

Par šogad piešķirto finansējumu 65 000 latu apjomā latviešu valodu bez maksas varēs apgūt 1130 rīdzinieki. Kursi notiek sabiedrības integrācijas programmas ietvaros, un pašvaldība tos organizē jau otro gadu.