01.07.2012 16:56

Baldones domes vadītāja rīko tikšanos – neviens neatnāk

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldones novada domes priekšsēdētāja Karina Putniņa (no labās) Baldones novada domes priekšsēdētāja Karina Putniņa (no labās) Krišjānis Grantiņš

Vadošās partijas nākotnes ieceres baldoniešus neinteresē – uz "Rīgas apriņķa novadu apvienības" organizēto tikšanos neierodas neviens iedzīvotājs.

Baldones novada domes priekšsēdētāja Karīna Putniņa atzīst, ka līdzīga situācija izveidojusies arī iepriekšējā partijas kopsapulcē, kad, izņemot pašus deputātus, uz tikšanos neviens cits nebija ieradies. "Atnācām, paši savā starpā parunājāmies un viss," viņa piebilst.

Lauku attīstības speciāliste kā vienu no iemesliem iedzīvotāju kūtrumam pieļauj vasaras sezonu, ka nedēļas nogalē visi cilvēki aizņemti dārza darbos. "Citiem atvaļinājums, kad neko nopietnu negribas darīt. Bet ziemā atkal sūdzas, ka pa tumsu negribas nākt, ka pa sniegainiem ceļiem grūti iet," saka Inese Lagzdiņa.

Turpretī aprīlī un maijā rīkotās teritoriālā plānojuma publiskās apspriešanas iedzīvotāji apmeklējuši naski. „Tur daudzi piedalījās, aprunājām visas problēmas, kas nu kuram bija sasāpējis. Kurš savu ceļu gribēja dabūt attīstības programmā, kurš ciema robežu mainīt... Skolas zālē un Mercendrabē rīkotajās tikšanās notika īstas prāta vētras," atceras domes priekšsēdētāja.

K. Putniņa vērtē, ka parasti kašķīgākie baldonieši esot tie, kas pārcēlušies no Rīgas. "Ne katrs, kas nāk uz laukiem, ir spējīgs pieņemt lauku dzīves īstenību. Rīgā ir trolejbuss ik pa piecām minūtēm, te autobuss no kādas vietas iet tikai divreiz dienā. Pavasarī sūdzas, ka viņam ceļš neizbraucams. Bet visi lauku ceļi pavasarī ir dramatiskā situācijā. Līdz brīnumam, kad visi ceļi būs asfaltēti un vienmēr izbraucami, vēl ļoti tāls ceļš ejams," saka K. Putniņa.

Labākā sadarbība ar iedzīvotājiem izdodoties, kad paši domnieki paiet solīti pretī. Vispirms jau vārda tiešā nozīmē, aizbraucot tuvāk pie iedzīvotājiem. "Noorganizējām apspriešanu Vārpu ciematā – atsaucība bija pārsteidzoši liela," atklāj I. Lagzdiņa. K. Putniņa piebilst, ka tādās tikšanās reizēs aktuālas kļūst konkrētas vietējās apkārtnes problēmas, ar kurām nākas saskarties ik dienas.

Vienā no nesenām tikšanās reizēm aktualizējies jautājums par automašīnu stāvēšanas aizliegumiem. "Karsta diskusija izvērtās, jo Baldonē parādījās pilnīgi neparasta lieta – zīme "apstāties aizliegts". Un iedzīvotāji sašutuši, jo nav pieraduši. Nedēļu zīme nostāv, tikai tad cilvēki pamana, kad jau sastādīts protokols," stāsta K. Putniņa.