22.09.2012 08:28

Nākotnes prioritāte Inčukalnā – sabiedriskā transporta sakārtošana

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nākotnes prioritāte Inčukalnā – sabiedriskā transporta sakārtošana Foto: fotoikcom.blogspot.com

Līdzīgi kā daudzās citās Pierīgas pašvaldībās, arī Inčukalna novadā rit pēdējie darbi pie attīstības programmas pabeigšanas. Tās galvenās prioritātes – sabiedriskais transports, ceļi, kā arī ūdens un apkures sistēmu sakārtošana.

Jaunā novada attīstības programma līdz 2019. gadam gan pagaidām vēl neesot pabeigta, taču darbi jau pamazām ieejot finiša taisnē. Iedzīvotāji gan iespējas ar to iepazīties un izteikt viedokli izmantojot gausi.

"Protams, mums ir bijušas daudzas publiskās apspriedes Gaujā, Inčukalnā un arī Vangažos. Taču iedzīvotāji, ja tā var teikt, ir diezgan kūtri. Nāk uz tām apspriešanām, bet mums ir astoņi ar pusi tūkstoši iedzīvotāju, un ļoti neliels skaits no tiem ir piedalījušies šajās publiskajās apspriešanās," zina teikt Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Arvīds Blaus ("Vienotība").

Viņš norāda, ka attīstības programmā darāmo darbu saraksts ir gana garš, taču galvenais jautājums – vai tam visam pietiks līdzekļu.

"Tur ir daudz labu pasākumu, bet skatīsimies, kā mums būs ar budžetu, jo, lai izdarītu visu to, ko esam iecerējuši, būtu vajadzīgi divi budžeti. Centīsimies izdarīt lielāko daļu no tā, kas programmā ir rakstīts, jo galvenais ir realizēt noteiktās prioritātes. Iespējams, laika gaitā kaut kas mainīsies. Tieši tādēļ ir deputāti, kuri noteiks prioritātes," tā Inčukalna mērs.

Šajā pašvaldībai tik svarīgajā dokumentā par galvenajām prioritātēm izvirzīta ceļu sakārtošana, kā arī ūdens un apkures sistēmu uzlabošana. Tāpat būtisks nākotnes darbs esot nodrošināt iedzīvotājiem iespēju pārvietoties ar sabiedrisko transportu, jo, pēc A. Blaua teiktā, ir virkne tādu apdzīvotu vietu, piemēram, Eģļupe, Gauja, Inčukalns un Vangaži, kur sabiedriskā transporta kustība ir nepietiekama.

"Ir autobusi, ar kuriem vietējie no Rīgas var atbraukt līdz Sēnītei. Pašreiz Inčukalnā apstājas Saulkrastu un Siguldas autobusi, kas gan iet tikai trīs reizes dienā. Ir arī vilciens, ar ko varam braukt. Jebkurā gadījumā – autobusu satiksme ir jāuzlabo," spriež mērs.

Tāpat iedzīvotāji varot izmantot skolēnu autobusus, lai gan tie nekursējot tik bieži, kā būtu vajadzējis. "Tā ir iespēja, lai vajadzības gadījumā novadniekiem būtu iespēja atbraukt līdz novada domei," tā A. Blaus.

Plašāk iepazīties ar attīstības plānu un tā prioritātēm var video intervijā: 



Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Kamēr samazinās skolēnu skaits, bērnudārzniekus "aizsūta" uz skolu