26.01.2018 15:56

Atgriežoties pie publicētā. Autoceļš Rīga–Ērgļi remonta gaidās

Autors  Dzintris Kolāts
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu novada domes priekšsēdētājs Zigurds Blaus parakstās protesta akcijas lapā. Pagājušā gada 24. oktobris Ropažu novada domes priekšsēdētājs Zigurds Blaus parakstās protesta akcijas lapā. Pagājušā gada 24. oktobris Ģirts Kondrāts

Pagājušā gada oktobra beigās Ropažu novada pašvaldība un uzņēmēju biedrība, aktualizējot autoceļa P4 Rīga–Ērgļi drausmīgo stāvokli, uzsāka akciju "STOP ielāpiem! Paraksties par P4 atjaunošanu!". Uzsveram – uzsāka, ar lielu apņemšanos akciju turpināt.

Citu aktivitāšu vidū rezonēja parakstu vākšana, kurus tad vēlāk noformētu un vēstules formā iesniegtu Satiksmes ministrijā. "Rīgas Apriņķa Avīze" naivi vērtēja, ka šāda procedūra aizņemtu pāris nedēļu. Interesējāmies – kāda tad ir Satiksmes ministrijas atbilde uz šo vēstījumu.

Iepriekš saraksti par Rīgas–Ērgļu šosejas nebūšanām no Satiksmes ministrijas puses bija uzturējusi valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa. Cienījamās kundzes palīdze, vārdā Zane, uzreiz nevarēja precīzi atbildēt par protesta vēstuli no Ropažiem: vai un kad saņemta u.tml. Sak, ministrijai ir tik daudz vēstuļu un iesniegumu!

Tas mazliet satrauca, jo Ropažu akcija bija gana vērienīga – arī "augstos plauktos" tai vajadzēja atbalsoties. Tomēr šie naivie sapņi kļuva pavisam smieklīgi, kad palīdze Zane, rūpīgi izrevidējusi sarakstes, ziņoja, ka no Ropažu novada neesot saņemta NEVIENA vēstule. Pēdējā sarakste šosejas lietās bijusi 22. septembrī, tātad – mēnesi pirms notikumiem.

Zvanījām uz Ropažu novada domi sabiedrisko attiecību vadītājai Ingai Kolečai. Jā, patiesi, vēl nekāda vēstule ar parakstiem uz Satiksmes ministriju nav nosūtīta, jo "mēs plānojam grafiku un procesu, kā paraksti tiks iesniegti attiecīgajās institūcijās". Cik tad ilgi vēl šī plānošana ritēs? Nu, ticamākais, ka vēstuli par šosejas slikto stāvokli ministrijā iesniegšot... februāra sākumā.

Kādēļ tik ilgi? Trīs mēnešus? Izrādās, pa vidu bijuši svētki. Nu ja, tad jau gan... Un budžeta plānošana. Par budžetu nav ko iebilst, lieta nopietna. Neesot jau gan tā, ka pilnīgi nekas nenotiekot šai virzienā. Domes priekšsēdētājs ar izpilddirektori esot braukuši ciemos pie ministrijas atbildīgajām personām un runājuši tieši par šo tematu: ko darīt, ko nedarīt...

Vai tomēr nav mazliet par ilgu? Nē, kavēšanās neesot bijusi... nu, varbūt mazliet. Bet viss rit savu gaitu, sarunu noslēdzot, teic sabiedrisko attiecību speciāliste.

Mūsu uzdevums nav šaustīt kritikas bultām, bet dot stimulu aktivitāšu stiprināšanai. Vai tad Ropažu pusē ļaudis ar mazāku dūšu kā piebaldzēni, kuriem līdzīgā veidā izdevās paskubināt šosejas remontu savā pusē!?

"Rīgas Apriņķa Avīze" turpinās sekot līdz notikumu virzībai Rīgas–Ērgļu šosejas remonta gaidīšanā.

Iepriekš:

Ropažu novads ar akciju STOP ielāpiem! prasa aktīvu rīcību autoceļa P4 atjaunošanai

Autoceļš P4: ielāps uz ielāpa... un tā vismaz līdz 2021. gadam