10.07.2018 13:21

Krimuldas novadā dedzis šķūnis un automašīna, Siguldā – dzīvojamās mājas jumts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krimuldas novadā dedzis šķūnis un automašīna, Siguldā – dzīvojamās mājas jumts arhīvs

Laika no 5. līdz 9. jūlijam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus Pierīgā: Krimuldas novadā dedzis šķūnis un automašīna, Siguldā – dzīvojamās mājas jumts, ēkas degušas arī Ropažu novadā, Jūrmalā un Saulkrastos. Tāpat daudzviet degusi sausā zāle un atkritumi.

5. jūlija vakarā Ziedoņa ielā Jūrmalā dega atkritumi 5 m2 platībā, kas tika nodzēsti stundas laikā. Tāpat atkritumi dega naktī uz 6. jūliju Aizupes ielā Jūrmalā – kopumā 4 m2 platībā, taču šis ugunsgrēks ātri vien likvidēts, informē VUGD pārstāvji.

Piektdien rīta pusē ugunsdzēsēji devās uz Krimuldas novada Krimuldas pagastu, kur dega šķūnis un vieglā automašīna 150 m2 platībā, un uz Raiņa ielu Jūrmalā, kur dega neapsaimniekota divstāvu ēka 140 m2 platībā. Katra ugunsgrēka dzēšanai bija nepieciešamas aptuveni divas stundas.

6. jūlija pēcpusdienā Ropažu novada Kākciemā dega dārza māja 6 m2 platībā, kas tika nodzēsta pusstundas laikā, savukārt Krišjāņa Barona ielā Siguldā bija izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks – dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts 100 m2 platībā. Šis ugunsgrēks likvidēts trīs stundu laikā. Vēl pēcpusdienā VUGD darbinieki devās uz Celtnieku ielu Olainē, kur dega divas tvertnes un kokmateriālu iepakojums 10 m2 platībā, taču tas ātri vien nodzēsts, norāda glābšanas dienestā.

Piektdienas vakarā Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā dega atkritumi un tualete 9 m2 platībā, šī ugunsgrēka likvidēšanai bija nepieciešams nedaudz vairāk par stundu, savukārt Lienes ielā Jūrmalā, kur arī dega atkritumi, vienīgi 0,5 m2 platībā, ugunsgrēks nodzēsts pirms glābēju ierašanās.

7. jūlijā Pierīgā bijuši trīs izsaukumi: vakarā Olaines novada Olaines pagastā 200 m2 platībā dega sausā zāle, kas ātri vien tika nodzēsta, kā arī dārza māja 30 m2 platībā, kuras dzēšanai bija nepieciešamas vairāk nekā divarpus stundas; VUGD darbinieki devās arī uz Mārupes novada Mežmaļiem, kur mežā dega riepas 100 m2 platībā, šis ugunsgrēks likvidēts pusotras stundas laikā.

Svētdienas rītā Ābeļu ielā Saulkrastos divstāvu dzīvojamās mājas 2. stāvā dega ledusskapis 2 m2 platībā, kas īsā laikā nodzēsts, bet vakarā Ādažu novada Baltezerā trīsstāvu dzīvojamās mājas 3. stāvā, bēniņos, dega grīda 2 m2, šis ugunsgrēks likvidēts nepilnas stundas laikā, vēsta glābšanas dienesta pārstāvji.

9. jūlijā rīta pusē VUGD darbinieki saņēma izsaukumu uz Briežu ielu Salaspilī, kur 25 m2 platībā dega sausā zāle, kas nodzēsta pusstundas laikā, savukārt pēcpusdienā – uz Vikingu ielu Jūrmalā, kur sausā zāle dega 20 m2 platībā, šis ugunsgrēks nodzēsts pirms glābēju ierašanās.

Divi ugunsgrēki Pierīgā bijuši arī naktī uz otrdienu – neilgi pēc pusnakts ugunsgrēks noticis Stopiņu novada Upeslejās, kur dega meža jaunaudze un zaru kaudze 15 m2 platībā, tās dzēšanai bija nepieciešama pusotra stunda, bet uz rīta pusi saņemts izsaukums uz Zigfrīda Meierovica prospektu Jūrmalā, kur trīsstāvu ēkai dega ārdurvis 3 m2 platībā, šis ugunsgrēks likvidēts nepilnas stundas laikā.

Sniegta palīdzība arī nelaimē nonākušiem dzīvniekiem – 7. jūlija vakarā Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā un 9. jūlija vakarpusē Grāvju ielā Jūrmalā no koka nocelts kaķis, informē VUGD pārstāvji.