14.01.2014 19:20

Dzīvības svētums – liela problēma

Autors  Voldemārs Lauciņš; www.gudribassakums.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
 Latvijā uz 1000 dzimušiem bērniem veikti aptuveni 400 aborti, tas ir, tikai nedaudz vairāk par diviem bērniem no trīs ieņemtiem piedzimst!!! 20 Latvijas neatkarības gadu laikā (1991 – 2011) veikti 372 000 abortu. Kā Tev, lasītāj, liekas, vai aborts ir problēma arī Latvijā? Latvijā uz 1000 dzimušiem bērniem veikti aptuveni 400 aborti, tas ir, tikai nedaudz vairāk par diviem bērniem no trīs ieņemtiem piedzimst!!! 20 Latvijas neatkarības gadu laikā (1991 – 2011) veikti 372 000 abortu. Kā Tev, lasītāj, liekas, vai aborts ir problēma arī Latvijā? publicitātes

Latvijas Evaņģēliski Luteriskās baznīcas sadraudzības baznīcas Amerikas Savienotajās Valstīs Misūrī sinodes (Lutheran Church - Missouri Synod) kalendārā gaidāmā svētdiena (19. janvāris) paredzēta pārdomāšanai par Dieva dāvātās dzīvības svētumu.

Citiem vārdiem, šajā svētdienā mācītāji un draudžu locekļi tiek mudināti pārdomāt, runāt un aizlūgt par to, lai arvien mazāk tiktu veikta vēl nedzimušu bērnu nogalināšana (aborts). Vai Atspīdēšanas (Epifānijas) laiks nav vislabākais laiks šādam tematam?

Tiesa, Atspīdēšanas laikā baznīca runā jau par piedzimušo Jēzus bērnu. Tomēr arī Mūsu Kungs un Pestītājs deviņus mēnešus ir bijis bērns mātes miesās. Tāpēc Viņam nav svešas tās sajūtas, ko izjūt cilvēks jau no pirmajiem ieņemšanas mirkļiem.

Vai par dzīvības svētumu būtu nepieciešams runāt vairāk arī Latvijā?

Lai atbildētu uz šo jautājumu, paskatījos statistiku dzīvības aizsardzības atbalstītāju mājaslapā. Tur rakstīts, ka Latvijā uz 1000 dzimušiem bērniem veikti aptuveni 400 aborti, tas ir, tikai nedaudz vairāk par diviem bērniem no trīs ieņemtiem piedzimst!!! 20 Latvijas neatkarības gadu laikā (1991 – 2011) veikti 372 000 abortu. Kā Tev, lasītāj, liekas, vai aborts ir problēma arī Latvijā?

Bieži vien abortu un tā problēmu vienkāršo uz mātes un vēl nedzimušā bērna attiecībām. Tomēr tā ir tikai neliela daļa no patiesās ainas. Bērni netiek mātes miesās ieņemti tikai ar sievietes rīcību vien. Tur vienmēr klāt ir arī kāds vīrietis, bērna bioloģiskais tēvs. Bez šiem diviem ir cilvēki, kas saistīti ar bērna māti un tēvu. Pēc tāda aprēķina katrs aborts tieši vai netieši vidēji ietekmē vismaz 10 cilvēkus. Latvijas mērogos, ņemot vērā iepriekšējās rindkopas šokējošo statistiku, tas nozīmē, ka katrs no Latvijas nedaudz vairāk par diviem miljoniem iedzīvotāju ir ietekmēts vismaz vienu reizi.

Vai šie skaitļi, vēl vairāk, vai šī drausmīgā realitāte, kas skārusi tik daudz cilvēkus, nav nopietns arguments arī mums reizi pa reizei aizlūgt par šajā traģēdijā iesaistītajiem cilvēkiem?

Iepriekš:
Rokas, kas rada, un rokas, kas tur
Aborts un tēvs
Dzīvības Svētums

"Par dzīvību": Dzīvība sākas no ieņemšanas brīža
Demogrāfija: ģimene, laulība, dzīvības svētums