16.02.2012 08:51

Mārupes gurķi veikalos būs marta sākumā, tomāti - aprīlī

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
«Mārupes Siltumnīcas» ir SIA «Sabiedrība Mārupe» meitasuzņēmums. «Mārupes Siltumnīcas» ir SIA «Sabiedrība Mārupe» meitasuzņēmums. www.sabiedribamarupe.lv

Pirmās jauno Mārupes gurķu ražas veikalos nonāks marta sākumā, savukārt tomāti gaidāmi aprīļa beigās vai maija pirmajās dienās.

«Patlaban Mārupes siltumnīcās gatavojas trīs hektāri gurķu, kas sāks ražot marta sākumā. Tad arī vedīsim pirmās ražas uz veikaliem. Tomāti aug 3,5 hektāros un būs gatavi vai nu aprīļa beigās, vai maija pirmajā dekādē,» atsaucoties uz SIA «Mārupes siltumnīcas» valdes priekšsēdētāja Jāņa Bērziņa sniegto informāciju, vēsta biznesa ziņu aģentūra nozare.lv.

Jautāts par prognozējamām cenām, viņš atzīst, ka «viss būs atkarīgs no tirgus».

«Pieaugušās apkures cenas ietekmē uzņēmumu nevis tirgu un uz galaprodukta cenu neatsauksies. Mūsu cena bez pievienotās vērtības nodokļa gurķiem varētu būt divi lati par kilogramu, tikmēr veikalnieki liek katrs savu uzcenojumu, un to ietekmēt nevaram,» norādīja uzņēmējs.

Viņš arī norādīja, ka patlaban Latvija kļuvusi «par ārzemju dārzeņu izgāztuvi».

«Holandē pērn bija brīnišķīga sīpolu raža, un tur sīpoli maksā dažus santīmus par kilogramu. Līdz ar to Latvijas vairumtirgotāji brauc uz Holandi un tur vairumā iepērk preci, lai šeit to notirgotu. Tā kā Holandes audzētājiem veidojas pārprodukcija, izdevīgāk par lētu naudu atdot uzpircējiem, nevis visu izmest miskastē. Iespējams, tāds pats liktenis sagaida arī gurķus, tādēļ par tālākajām cenām pāragri runāt,» sacīja «Mārupes siltumnīcu» vadītājs.