05.04.2012 16:32

Finansējums daudzdzīvokļu māju siltināšanai – tikpat kā izsmelts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Finansējums daudzdzīvokļu māju siltināšanai – tikpat kā izsmelts arhīvs

Šajā gadā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) saņemts liels pieteikumu skaits daudzdzīvokļu māju siltināšanai, taču pieejamais finansējums beigties jau arī šogad.

Tādēļ Stopiņu novada pašvaldība aicina daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašniekus pieteikties Eiropas Savienības struktūrfonda atbalstam ēku siltināšanai, vēsta Stopiņu novada pašvaldības informatīvais izdevums "Tēvzemīte". Ēku siltināšana nodrošina gan siltumenerģijas, gan finanšu resursu ietaupījumu ilgā periodā.

Iedzīvotājiem vajadzētu pasteigties un veikt "izšķirošo soli" par labu siltināšanas darbiem, jo paredzētais finansējums plānošanas periodam no 2007. līdz 2013. gadam, iespējams, beigsies jau šogad. Laika vairs nav daudz.

Stopiņu novada pašvaldība paredz atbalstu iedzīvotājiem energoaudita veikšanai un dokumentācijas sakārtošanai.

Atgādinām, lai pretendētu uz ES līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltināšanai, ir jāatbilst vairākiem kritērijiem: namā jābūt vismaz pieciem dzīvokļiem, vienam īpašniekam drīkst piederēt ne vairāk nekā 20% no dzīvokļu skaita mājā (izņemot pašvaldībai piederošos dzīvokļus), un neapdzīvojamās telpas (biroji, veikali) ir ne vairāk kā 25% no visas ēkas. Tāpat māja nedrīkst būt Valsts aizsargājamais kultūras piemineklis, un pēc projekta realizācijas siltumenerģijas ietaupījumam ir jābūt vismaz 20%.

Projekta iesniegums jāiesniedz LIAA. Plašāka informācija par daudzdzīvokļu māju siltināšanu pieejama Ekonomikas ministrijas vietnē.

Konsultācijas par iespējām siltināt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju ar ES fondu atbalstu var saņemt LIAA (tālrunis 67039499), kā arī internetā. Persona saziņai Stopiņu novada Domē – projektu vadītāja Linda Rutka.