Drukāt šo lapu
08.11.2012 11:42

Ādažu pašvaldības policija meklē sabiedrotos

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu pašvaldības policija meklē sabiedrotos Ādažu novada pašvaldības policija

Konferencē "Tiesības aizsardzības un uzraudzības dienestu loma sabiedriskās drošības nodrošināšanā Ādažu novadā" pašvaldības policija stiprina saites ar dažādu resoru pārstāvjiem.

Trešdien notikušajā konferencē piedalījās Nacionālo bruņoto spēku Ādažu garnizona un militārās policijas štāba vadība, Drošības policijas, Valsts robežsardzes, Valsts probācijas dienesta, Valsts darba inspekcijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Pārtikas un veterinārā dienesta, Civilās aviācijas aģentūras un Valsts vides dienesta pārstāvji, kā arī ādažnieku kolēģi no kaimiņu novadu pašvaldības policijām.

"Doma bija saaicināt vienkopus visu to tiesības aizsardzības un uzraudzības dienestu pārstāvjus, kas strādā Ādažu novada teritorijā," stāsta Ādažu novada pašvaldības policijas priekšnieks Oskars Feldmanis. "Dažādiem dienestiem ir atšķirīgas funkcijas un resursi – mēs gribam, lai sadarbojoties tie kopīgi veicinātu kārtības un drošības garantēšanu novadā. Visi bija ļoti ieinteresēti un ar tikšanos ļoti apmierināti, jo šāda dažādu dienestu pārstāvju sanākšana līdz šim nebija notikusi. It kā jau eksistē likumi un instrukcijas, kas nosaka katra resora funkcijas un veidus, kā jāsadarbojas ar citiem dienestiem. Taču personiskie kontakti ir neatsverami."

O.Feldmanis arī ar gandarījumu atzīst, ka pasākums ne tikai nostiprinās pašvaldības policijas saites ar dažādiem dienestiem, kas darbojas novadā, bet arī veicinās sadarbību šo dienestu starpā.

Ādažu novada pašvaldības policija darbojas kopš 1. jūnija. "Ir aizturētie par zādzībām, nelikumīgu alkohola tirdzniecību un maluzvejniecību, esam apzinājuši personas, kam varētu būt problēmas ar uzturēšanās atļaujām Latvijā. Domāju, ka esam paveikuši daudz, un rādītāji ir labi, tostarp sadarbojoties ar citām iestādēm. Konferences ievadā uzstājās Ādažu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Balzāns, un arī viņš bija gandarīts par mūsu paveikto," pauda Oskars Feldmanis.


Policija likvidē divas "točkas" Ādažu novadā

Ādažu pašvaldības policija atklāj vainīgo peldvietas piegružošanas lietā

Aiztur par mēģinājumu iekļūt Ādažu poligonā