Drukāt šo lapu
20.01.2013 17:08

Foto: Novads pret novadu hokeja laukumā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu novada hokeja klubs "Vilki" "Ozo" ledus hallē Ozolniekos ar 3:2 uzvarēja HK "Olaine" komandu. Stopiņu novada hokeja klubs "Vilki" "Ozo" ledus hallē Ozolniekos ar 3:2 uzvarēja HK "Olaine" komandu. Krišjānis Grantiņš

Hokejs Latvijā nav tikai Rīgas "Dinamo" un valsts izlase. NAHL, EHL, UHL, ZAHL – zem šīm abreviatūrām slēpjas veidojumi, kas vieno hokeja amatieru simtus. Dažādās līgās piedalās komandas arī no Mālpils, Garkalnes, Siguldas, Mārupes, Stopiņiem.

"Kritizēt hokejistus, sēžot pie televizora, ir viens. Iziet uz laukuma pašam – pavisam cits. Dzīvē esmu mierīgs, bet uz ledus parādās pavisam cits azarts. Nocīnies, "izliecies" par simts procentiem un tad ar lielisku sajūtu vari doties mājās," baudu, ko sniedz piedalīšanās amatieru hokeja turnīros, raksturo Stopiņu novada hokeja kluba "Vilki" kapteinis un Ulbrokas vidusskolas direktora vietnieks Aldis Putāns.

"Vilki" šoziem aizvada piekto sezonu, piedalās Entuziastu hokeja līgas (EHL) turnīrā. Rezultāti gan nav tie spožākie – par daudz esot savainoto un slimojošo. Toties pēdējā spēlē sestdien "Ozo" ledus hallē Ozolniekos ar 3:2 izdevās pārspēt vienu no līdervienībām hokeja klubu "Olaine".

Saistība ar Stopiņu novadu klubam nav tikai vārda pēc. A. Putāns stāsta, ka kādi 85 procenti no komandas 25 spēlētājiem ir novada iedzīvotāji. Vecākajam ir 48 gadi, jaunākajam sestdien palika astoņpadsmit. Hokejistu vidū ir studenti, ierēdņi, uzņēmēji, arī profesionāls mūziķis. Daži bērnībā ir nopietni trenējušies, viens vēl nesen spēlējis Zviedrijā, taču lielais vairums "nāk no dīķa", respektīvi, ir autodidakti un absolūti amatieri.

"Kaut arī pēc vecuma un profesijām puiši ir dažādi, kolektīvs mums ir ļoti draudzīgs. Esam kopā ne tikai treniņos un spēlēs, bet vismaz reizi gadā, parasti sezonas beigās, sanākam kopā un pasēžam pie viena galda," stāsta Aldis Putāns. Vidēji mēnesī ir 3–4 spēles, sestdienās "vilkiem" ir treniņš LSPA ledus hallē. Visi spēlētāji vienmēr, protams, sapulcēties nevar, taču uzspēlēt trijās maiņās parasti izdodas.

Kluba eksistences finansiālā puse gandrīz pilnā mērā ir uz pašu spēlētāju pleciem. "Formas un nūjas puiši pērk paši. Paši arī brauc uz treniņiem un spēlēm. Nedaudz piepalīdz pašvaldība – apmaksā ledu treniņiem, novada avīzē informē par mūsu spēlēm, ir cerība, ka finansēs komandai jaunus kreklus." Kaut arī vēlēšanās būtu, ierobežotie naudas līdzekļi "vilkiem" neļauj pārāk aizrauties ar sapņiem par spēlēšanu vēl kādā turnīrā. Taču iespējas tiek izmantotas – septembrī Stopiņu hokejisti izcīnīja otro vietu starptautiskā turnīrā Jelgavā.

Pirmajos gados hokeja klubam "Vilki" bija izveidojies neliels fanu pulciņš. Tagad entuziasms esot gājis mazumā, taču jācer – vēl atgriezīsies.