Drukāt šo lapu
29.01.2018 16:31

Foto: Pierīgas novadu 2018. gada sporta spēles sākas ar Salaspils dambretistu uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Pierīgas novadu 2018. gada sporta spēles sākas ar Salaspils dambretistu uzvaru Vitauts Budreika, Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Startējot nemainīgā sastāvā, Salaspils novada dambretistu komanda spraigā cīņā nosargājusi Pierīgas čempionu titulu. Ar turnīru Salaspils sporta namā startējušas Pierīgas novadu 2018. gada sporta spēles.

Šāgada 64 lauciņu dambretes turnīrā, tāpat kā pērn, piedalījās astoņu novadu pārstāvji. Katru komandu pārstāvēja četri dambretisti, no kuriem vismaz vienai bija jābūt dāmai. Visi astoņi kvarteti aizvadīja pa vienam savstarpējam mačam – par uzvaru pienācās divi "lielie" punkti, par neizšķirtu viens, par zaudējumu nulle punktu.

Mājinieki salaspilieši savāca 11 punktus no 14 iespējamiem – uzvarēja Olaines (8:0), Stopiņu (7:1), Mārupes (6:2), Baldones (5:3) un Ķekavas (5:3) dambretistus, nospēlēja neizšķirti ar Ropažu komandu (4:4), kā arī piedzīvoja vienīgo zaudējumu mačā pret Babītes vienību (3:5). Tāpat kā pērn, Salaspili turnīrā pārstāvēja Aldis Krūmiņš, Raimonds Vipulis, Gunārs Zālītis un Aiga Priedniece.

Kā pēdējos gados ierasts, otro un trešo vietu savā starpā sadalīja Ropažu un Babītes dambretisti, taču šoreiz ropažniekiem izdevās konkurentus apsteigt. Vēl vairāk – noslēgumā viņi bija vienīgie, kuri nezaudēja nevienā mačā un, tāpat kā Salaspils komanda, savāca 11 punktus. Atbilstoši nolikumam, vienāda punktu skaita gadījumā tika ņemts vērā "mazo punktu" skaits partijās, un tas lielāks bija mājiniekiem (38 pret 32). Ropažu komandas sastāvā spēlēja E. Precinieks, G. Purviņš, G. Valneris un A. Valnere.

Līdzīgā kārtā tika noskaidroti arī trešās vietas ieguvēji – pa 10 punktiem ieguva Babītes un Baldones komandas, taču Babītes dambretistiem "mazo punktu" bija maķenīt vairāk nekā sāncenšiem (36 pret 35). Bronzas medaļas ieguva B. Butulis, R. Viļums, I. Paņko un Z. Uvačana.

Tālākajās vietās komandu vērtējumā ierindojās Mārupes (6 p.), Ķekavas (4 p.), Stopiņu (3 p.) un Olaines (1 p.) dambretisti.

Labākie tika noteikti arī individuāli pie atsevišķiem galdiņiem. Pie pirmā augstvērtīgākos rezultātus sasniedza Edijs Novickis no Baldones komandas (11 punkti), pie otrā – salaspilietis Raimonds Vipulis (11 p.), pie trešā – titulētais Guntis Valneris no Ropažiem (13 p.) un pie ceturtā "dāmu galdiņa" – vēl viena Baldones pārstāve Magdalēna Nereda (11 p.).

Svētdien, 4. februārī, Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies ar šaha turnīru Mālpilī.