Drukāt šo lapu
16.08.2012 12:11

Foto: Tīrainē aug jaunie "štrombergi"

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(3 balsojumi)

Uz Māra Štromberga olimpiskās uzvaras fona Mārupes BMX trasē Tīrainē sarīkota atvērto durvju diena.

 

"Ideja radās svētdien – protams, tam bija sakars ar Štromberga uzvaru Londonā. Pirmdien ar domu par atvērto durvju dienu nācām klajā, un tagad ir ļoti liels gandarījums. Atsaucība no vecākiem un jauniešiem bija liela, man ir zvanījuši un interesējušies par to, kā mums veicās, arī no citām BMX trasēm. Un mums veicās patiešām ļoti labi," prieku par izdevušos pasākumu neslēpj Mārupes BMX kluba vadītājs Guntis Ruskis. Mārupiešu iniciatīva jau izpelnījusies atzinību Latvijas BMX sabiedrībā.


Tiem, kuri vēl tikai apsver iespēju iet M. Štromberga pēdās (vai sūtīt turp savus bērnus), tika dota iespēja ielūkoties pašreizējo kluba dalībnieku nodarbības norisē un pabrīnīties par to, cik labvēlīgā gaisotnē viens otram blakus trenējas padsmitgadīgs tīnis un meitenīte, kurai vēl pat nav četri gadi. Bet vēlāk BMX trasi izmēģināja katrs, kurš vēlējās, – ar vai bez vecāku palīdzības.

G. Ruska optimismam par to, ka Mārupes BMX kluba dalībnieku skaits pēc trešdienas pasākuma vairosies, noteikti ir pamats. Tā vismaz šķita, pavērojot gan grupiņu vietējo jauniešu, kas notiekošo uztvēra ar lielu entuziasmu, gan ieinteresētus vecākus ar maziem bērniem. Starp citu, trases tapšana Tīrainē lielā mērā ir tieši Mārupes kluba braucēju vecāku brīvprātīga darba rezultāts.

22. septembrī Mārupes trasē paredzētas pirmās oficiālās sacensības, un BMX kluba pārstāvji ir gandrīz droši, ka tās izdosies. Vēl gan atlicis šis tas darāms – nelieli uzlabojumi nepieciešami pašai trasei, jāuzkopj apkārtējā teritorija, jānokārto nepieciešamie dokumenti Latvijas Riteņbraukšanas federācijā, jāsagādā balvas labākajiem braucējiem (tās Guntis Ruskis cer sarūpēt ar Mārupes uzņēmēju palīdzību).

Cerams, ar Mārupes novada domes starpniecību laikus izdosies arī atrisināt problēmu ar elektrības trūkumu trasē. Taču, pat ja tas neiznāks, kluba pārstāvji sacensību norisei ir gatavi sagādāt ģeneratoru. Precedents jau ir bijis – līdzīgi notika atklāšanas sacensības arī Mežaparka trasē Rīgā.