Drukāt šo lapu
13.11.2016 18:46

Pierīgas novadu sporta spēles finišē ar Saulkrastu zolmaņu un Mārupes novada uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu sporta spēles finišē ar Saulkrastu zolmaņu un Mārupes novada uzvaru Evita Eglāja, Ropažu sporta centrs

Pierīgas novadu sporta spēļu šāgada pēdējās sacensībās – zolītes turnīrā Mārupē – pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja Saulkrastu komanda. Otro vietu, tāpat kā pērn, ieguva Mālpils kāršu spēles meistari, bet trešo – mājinieki mārupieši, kuri līdz ar to garantēja sava novadam uzvaru Pierīgas spēļu kopvērtējumā.

Atbilstoši zolītes turnīra nolikumam, katru komandu pārstāvēja trīs vīri un viena dāma, kuri vecāki par 18 gadiem. Sacensības notika pēc Šveices spēļu sistēmas – sešās kārtas pa 24 partijām katrā kārtā. Katrā kārtā vietu ieguvēji saņēma noteiktu punktu skaitu, kurus summējot, tika noteikta veiksmīgākā komanda.

Nedaudz negaidīti šoreiz pie kāršu galda veiksmīgākie izrādījās saulkrastieši J. Vēveris, G. Johansons, J. Brumermanis un I. Bērziņa, kuri summā savāca 97 punktus. Otro vietu, startējot turnīrā tieši tādā pašā sastāvā kā pērn, ieguva mālpilieši N. Ozoliņš, A. Ozoliņš, G. Kozļakovskis un I. Kukurāne (83 p.), bet trešie šoreiz bija pagājušā gada Pierīgas čempioni N. Kārklis, M. Skuška, J. Upmalis un L. Upmale no Mārupes (80 p.).

Tālākas vietas komandu vērtējumā ieņēma Ķekavas (78 p.), Ropažu (72), Stopiņu (72), Babītes (64), Salaspils (61), Krimuldas (60) un Baldones (53) novadu komandas.

Individuālajā vērtējumā labākos rezultātus sasniedza J. Brumermanis no Saulkrastiem (29 p.), kuram ar 27 punktiem sekoja novadnieks J. Vēveris, G. Kozļakovskis no Mālpils, A. Vecvagars no Stopiņiem un J. Driksne no Babītes. Labāko vīru piecniekam uzreiz sekoja sekmīgākās no dāmām – L. Upmale no Mārupes (25) un Ā. Kaļiņina no Ropažiem (24).

Šāgada Pierīgas novadu sporta spēles, kurās noslēguma kopvērtējumā tika ņemti vērā tikai 11 labākie no 18 sacensību rezultātiem, noslēgušās ar intriģējošu cīņu par pirmo vietu un sportiskākā Pierīgas novada titulu.

Pirms zolītes turnīra Babītes novads par vienu punktu apsteidza pēdējo triju gadu čempionus no Mārupes, tomēr mārupiešu kāršu spēlmaņu veiksmīgākais sniegums palīdzēja mārupiešiem svinēt kārtējo uzvaru – 195 punkti pret Babītes novada 194 punktiem. Zīmīgi, ka, rēķinot visās sacensībās iegūtos punktus, Babītes komanda mārupiešus pārspētu 268 pret 264.

Ne mazāk sīvā cīņā Ropažu novadam izdevās nosargāt pērn iegūto trešo vietu (176 punkti), tikai par diviem punktiem apsteidzot Stopiņu novadu. Labāko sešniekā vēl ierindojās Krimuldas novads (167) un spēļu galveno rīkotāju Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē nepārstāvētais Salaspils novads (157).

Piedaloties tikai daļā sacensību vai tikai atsevišķos posmos, tālākās vietas ieņēma Saulkrasti (151), Mālpils (149), Baldone (146), Olaine (82,5), Ķekava (75), Ādaži (72), Sēja (65,5), Inčukalns (47), Sigulda (15) un Carnikava (20 p.).

Plānots, ka Pierīgas novadu sporta spēļu uzvarētāji un organizatori tiks sumināti 9. decembrī.