Drukāt šo lapu
18.02.2012 20:15

Krimuldas vēlēšanu iecirkņos valda pozitīva noskaņa

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Krimuldas novada iedzīvotāju aktivitāte šajā referendumā ir trīs reizes augstāka nekā iepriekšējās tautas nobalsošanās un vēlēšanās.

 

«Kopš 2009. gada emu Krimuldas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja. Šo gadu laikā pašvaldībā esmu organizējusi 10. Saeimas vēlēšanas, referendumu par Saeimas atlaišanu, ārkārtas vēlēšanas un nevienās līdz šim nav bijusi tik liela cilvēku aktivitāte kā šajā referendumā. Novadā dzīvo 4500 balsstiesīgo un jau līdz pulksten 12 bija nobalsojuši 32% jeb 1441 iedzīvotājs. Tas ir liels skaitlis,» akcentē Krimuldas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Aija Zvidriņa.

«Pieļauju, ka lielā cilvēku aktivitāte ir, pateicoties reklāmai un sabiedrībā zināmu cilvēku aicinājumiem plašsaziņu līdzekļos,» norāda Krimuldas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja.

A. Zvidriņa prognozē, ka Krimuldas novada iecirkņus apmeklēs apmēram 70% no pašvaldībā dzīvojošajiem balsstiesīgajiem. «Pieļauju, ka mūsu pašvaldībā 95% vēlētāji būs nobalsojuši «pret» izmaiņām Satversmē. Bet valstī kopumā procentu attiecība nebūs tik pozitīva, manuprāt, 70% būs «pret», bet 30% - «par»,» saka priekšsēdētāja A. Zvidriņa.

Krimuldas novada vēlēšanu komisija saņēmusi 165 pieteikumus iespējai nobalsot mājās. «Tas ir aptuveni trīs reizes vairāk nekā citās vēlēšanās. Lielākoties pieteikušies gados veci cilvēki,» precizē A. Zvidriņa.

Savukārt 783. vēlēšanu iecirkņa, kurš atrodas Krimuldas pagasta tautas namā, priekšsēdētāja Ināra Krasovska apgalvo: šajā iecirknī lielākā daļa iedzīvotāji krustiņu būšot atzīmējuši ailītē «pret». «Vai cilvēki būs pareizi izpratuši biļetena jautājumu, to redzēsim pēc pulksten 22,» uzsver I. Krasovska.

Cilvēki ir ļoti pozitīvi noskaņoti. «Nav arī nekādu negatīvu incidentu. Krievu valodā nesanāk runāt, jo Krimuldas novads ir izteikti latviska pašvaldība,» saka I. Krasovska.

Gan A. Zvidriņa, gan I. Krasovska atzina, ka pašas balsos 18. februāra vakarā.