Drukāt šo lapu
18.02.2012 13:55

Pie Baldones vēlēšanu iecirkņa - rinda

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pie Baldones vēlēšanuiecirkņa jau pirms desmitiem vērojamas garas rindas Pie Baldones vēlēšanuiecirkņa jau pirms desmitiem vērojamas garas rindas Krišjānis Grantiņš

Baldones vēlēšanu iecirkņa priekšsēdētājs Ilmārs Eglītis lēš, ka aktivitāte būs par aptuveni trešdaļu lielāka nekā pagājušajās Saeimas vēlēšanās.


Pie Baldonē vienīgā vēlēšanu iecirkņa bija vērojamas garas rindas. I.Eglītis pastāstīja, ka lielākā balsošanas aktivitāte parasti vērojama ap pulksten 12 dienā. Tas ir arī termiņš, līdz kuram var iesniegt pieteikumus balsot no mājām. I.Eglītis informē, ka šogad šādu pieteikumu skaits ir palielinājies par 30%, kas ļauj secināt, ka aktivitāte referendumā salīdzinājumā ar pagājušajām vēlēšanām būs ievērojami augstāka.

Viņš izteica bažas, ka pie visiem tiem, kas vēlas balsot mājās, diez vai varēs izbraukāt: «Īpaši uz nomales rajoniem, jo nokļūšanu tur un piekļūšanu pie balsot gribētāja dzīvesvietas ievērojami apgrūtina sniegotie ceļi.»

I.Eglītis pastāstīja, ka referenduma rītā pie vēlēšanu iecirkņa bijis viens aģitācijas mēģinājums: «Kāds bija izlicis aģitējošu plakātu, taču mēs uzreiz to veiksmīgi «atkodām» un plakātu novācām.»

Publiskajā telpā izskanējušo aicinājumu mest balsošanas urnā tukšus biļetenus viņš uztver skeptiski: «Ja jau cilvēkam nav žēl izniekot savu balsi, nav žēl sava laika, lai celtos un nāktu šurp... Neredzu tam nekādu jēgu.»

Pie iecirkņa aptaujātie cilvēki bija patriotiski noskaņoti. To, kas nobalsojuši «pret» bija nesalīdzināmi vairāk kā pretēji balsojošo. Tāpat visi bija pilnīgi pārliecināti – uz referendumu ir jāiet.