Drukāt šo lapu
15.12.2013 08:42

Pļavniekkalna sākumskolā saistībā ar bērnu drošību tiek veikta pārbaude

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pļavniekkalna sākumskolā saistībā ar bērnu drošību tiek veikta pārbaude www.foaminsulationsaintlouis.com

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) veic pārbaudi Ķekavas novada Pļavniekkalna sākumskolā par bērnu drošības nodrošināšanu.

Kā pastāstīja dienesta vadītāja Inita Juhņēviča, reaģējot uz publiski izskanējušo informāciju, ka Pļavniekkalna sākumskolā mācības bērniem notikušas ekspluatācijā nenodotā ēkā un mācības uz laiku pārtrauktas, dienests atbilstoši savai kompetencei sācis pārbaudi par bērnu drošības normu nodrošināšanu, tostarp par to, vai skolēni ir iepazīstināti ar drošības noteikumiem. Tāpat dienests pārbauda, kas notiek ar bērniem laikā, kamēr skolā mācības ir apturētas, raksta aģentūra LETA.

IKVD ir saņēmis rakstisku informāciju no pašvaldības un skolas, taču nākamnedēļ inspektors dosies ar situāciju iepazīties klātienē. Juhņēviča prognozēja, ka līdz Jaunajam gadam pārbaude būs pabeigta.

Kvalitātes dienests ir sazinājies ar minētās izglītības iestādes direktori Agitu Baltmani un Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas vadītāju Vitoldu Krieviņu un lūdzis sniegt informāciju par minētajiem jautājumiem. Kvalitātes dienesta rīcībā esošie dokumenti liecina, ka līdz šā 20. decembrim skolā ir pārtraukts mācību process un ar pašvaldības rīkojumu noteikts mācību gada pagarinājums nākamā gada jūnija sākumā. Minētais lēmums ir saskaņots skolas vecāku pilnsapulcē.

Papildus secināts, ka Veselības inspekcija šā gada 27. septembrī Pļavniekkalna sākumskolā veica plānveida kontroli, konstatējot, ka kopumā skolā tiek ievērotas normatīvajos aktos noteiktās higiēnas prasības. Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta šā gada 22. februāra pārbaudes aktā norādītā informācija liecina, ka skolā un tās teritorijā veiktās ugunsdrošības kompleksās pārbaudes laikā pārkāpumi nav konstatēti.

Juhņēviča arī norāda, ka šī gada laikā ir bijuši vēl citi gadījumi saistībā ar būvniecību un ēku rekonstrukciju, kurus pēc saņemtajām sūdzībām dienests izmeklējis. Lai arī netika konstatēti pārkāpumi, kuri būtu administratīvi sodāmi, dienests visos gadījumos veicis pēcpārbaudi skolās, lai pārliecinātos, ka ar bērnu drošību viss ir kārtībā.

Jau vēstīts, ka būveksperti Pļavniekkalna sākumskolā nav konstatējuši ēkas konstrukcijas defektus, kas radītu draudus telpu ekspluatācijai un sabiedriskajai drošībai. Ķekavas novada dome ir saņēmusi uzņēmuma "Komunālprojekts" būvekspertu atzinumu par ēkas drošumu un norāda, ka iespējami ātrākai mācību iestādes darba atsākšanai nepieciešams novērst Ķekavas novada būvvaldes konstatētās nepilnības skolā un pieņemt rekonstruēto ēku ekspluatācijā.

Iepriekš:
Ķekavas mērs saistībā ar Pļavniekkalna skolu noskaņots atrisināt nepilnības
Pļavniekkalna sākumskolā daļai ēkas nobiris apmetums, bet moduļu piebūve nav pieņemta ekspluatācijā
Pļavniekkalna sākumskolu uz mēnesi slēdz, jo bērni gadiem mācījušies ekspluatācijā nenodotā ēkā