Drukāt šo lapu
16.12.2013 11:37

ASV militāristi izlūko Ogres 1. vidusskolu

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
ASV militāristi izlūko Ogres 1. vidusskolu www.ogresnovads.lv

Pagājušajā nedēļā Ogres 1. vidusskolā viesojās ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības biroja pārstāvji kopā ar ASV Nacionālās gvardes militāro inženieru komandu, lai apskatītu perspektīvo darbu objektu jeb skolas 3. korpusa jumta renovāciju.

Jau pērn ASV vēstniecības darbinieki sazinājās ar Ogres novada pašvaldību, lai piedāvātu savu palīdzību kāda būtiska projekta īstenošanā. Latvijas presē bija izskanējusi Ogres sadarbība ar Afganistānu, un arī Ogres novada pašvaldības sadarbība ar pašvaldībām Ukrainā un Moldovā pārliecināja ASV vēstniecību, ka Ogre pašvaldība, kas ne tikai ņem, bet arī dod citiem un palīdz gan materiāli, gan ar intelektuālo potenciālu.

Vēstniecība lūdza Ogres novada pašvaldībai nominēt vairākus projektus, un Attīstības nodaļa sagatavoja trīs, no kuriem vēstniecība izvēlējās Ogres 1. vidusskolas 3. korpusa jumta renovācija, kas kopā ar citu valstu izstrādātajiem projektiem tika prezentēts ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecībā Eiropā, un ir saņēmis konceptuālu atbalstu.

Lai arī vēl tiek gaidīts galīgais apstiprinājums un finansējuma piešķiršana no ASV Aizsardzības drošības sadarbības aģentūras, sadarbība ar vēstniecību aktīvi turpinās, un 10 vīri ASV armijas formastērpos ieradās Ogres 1. vidusskolā, lai paši iepazītos ar objektu, kur darbi tiek plānoti nākamā gada augustā.

No tradicionāliem projektiem šis atšķiras ar to, ka jumta nomaiņu ikgadējo militāro apmācību ietvaros veiks ASV Gaisa spēku Nacionālās gvardes un Latvijas militārie inženieri kopā ar konkursa kārtībā izvēlētu vietējo uzņēmēju, kurš nodrošinās gan nepieciešamos materiālus, gan kvalitātes uzraudzību.

Iepriekš:
Ogres 1. vidusskola drīzumā cer saņemt amerikāņu projekta akceptu