Drukāt šo lapu
19.05.2013 09:04

FOTO: Muzeju nakts Salaspilī un Ķekavā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daugavas muzejā Doles salā "Muzeju nakts" pasākumi tika atklāti ar liepas iestādīšanu. Daugavas muzejā Doles salā "Muzeju nakts" pasākumi tika atklāti ar liepas iestādīšanu. Krišjānis Grantiņš

Dažādas aktivitātes starptautiskajā Muzeju naktī Pierīgas muzejos. Ķekavā bija iespēja apskatīt mednieku trofejas un stādīt dilles, bet Salaspilī – dziedāt un dejot kopā ar "vabolēm" un citiem mošķiem.

Šī gada Muzeju nakts tematika bija veltīta mežam, taču Daugavas muzejā netika aizmirsts arī šogad mūžībā aizgājušais rakstnieks Imants Ziedonis. Ne velti vienojošais pasākumu nosaukums bija tieši viņa "Zaļās pasakas" – "Un tad atnāca liels, liels, zaļš, zaļš, mežs". Pasākuma atklāšanā Imanta Ziedoņa epifānijas citēja arī muzeja darbinieces, bet pēc tam visi kopīgi stādīja liepu.


Vēlāk Daugavas muzejā norisinājās dažādas meistardarbnīcas un putnu vērošana kopā ar ornitologu, bet vakara izskaņā apmeklētājiem bija iespēja vērot izrādi, kas tapusi pēc Imanta Ziedoņa epifāniju un "Krāsaino pasaku motīviem" - "Satikšanās laikā un telpā". Pēc tam tika rādīta videofilma "Zudušais Staburags". 

Savukārt Ķekavas novadpētniecības muzejā apmeklētājiem bija iespēja stādīt dilles, piešūt savu piespraudi garajā audeklā, kā arī iepazīties ar mednieku stāstiņiem un karikatūrām. Pie ieejas muzejā apmeklētājus sagaidīja Ķekavas novada jauniešu padomes pārstāvji Jānis Rāviņš un Evelīna Valeiņa. Viņi piedāvāja ikvienam podiņā iestādīt dilles. Jaunieši stāstīja, ka interese par šādu nodarbi esot gan lieliem, gan maziem.

Tāpat liela interese bija par trofeju izstādi "Mednieku stāstiņi". Kā pastāstīja muzeja vadītāja Ināra Rumbina, visas trofejas un bildes esot laipni aizdevuši Ķekavas mednieku kolektīva "Žuburs" mednieki.