Drukāt šo lapu
29.08.2017 19:30

Foto: Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī atklāta ikšķiliešu veidota izstāde

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī atklāta ikšķiliešu veidota izstāde Ogrenet.lv

Pagājušajā nedēļas nogalē Salaspils Nacionālā botāniskā dārza oranžērijā atklāta Ikšķiles novada kultūras un izglītības centra "Rasas krāsas" vasaras darbnīcu izstāde "No rudzupuķēm uz zvaigznēm".

Šovasar "Rasas krāsas" organizēja sešas radošās darbnīcas: "Durstīgā darbnīca", "Cekuliņu darbnīca", "Kanēlīša piedzīvojumi", "Kumeliņa piedzīvojumi", "Puķainā darbnīca" un "Zvaigžņu darbnīca".

"Durstīgā darbnīca", "Kanēlīša piedzīvojumi" un "Puķainā darbnīca" dalībniekus aizveda uz Salaspils Nacionālo botānisko dārzu, ar kuru "Rasas krāsām" jau pagājušajā gadā aizsākās radoša un veiksmīga sadarbība. Arī šajā vasarā paveiktais tiks parādīts ne tikai vecākiem, brāļiem un māsām, bet arī Salaspils Nacionālā botāniskā dārza apmeklētājiem.

Botāniskajā dārzā jaunie mākslinieki ne tikai klausījās izzinošus speciālistu stāstījumus par skujeņiem un dažādiem eksotiskiem augiem, bet arī vāca materiālus saviem darbiem. Piemēram, "Durstīgās darbnīcas" laikā tapušie eži izgatavoti no tepat botāniskajā dārzā savāktiem čiekuriem.

Izstādē piedalās 150 bērnu vecumā no 5 līdz 13 gadiem ar radošajiem darbiem dažādās tehnikās. "Botāniskā dārza oranžērijā valdošais subtropu klimats ietekmēja arī izstādei izvēlēto darbu atlasi. Izstādē būs redzami visi darbi, izņemot tos, kuru veidošanā izmantots papīrs. Skatītāji varēs aplūkot darbus, kuri izgatavoti no māla, porcelāna, plastilīna, filca, tekstila, ūdensizturīgās līmplēves un citiem materiāliem, kurus neietekmē mitrums," skaidro biedrības "Rasas krāsas" valdes priekšsēdētāja Lauma Palmbaha.

L. Palmbaha ir gandarīta par sadarbības iespēju ar Salaspils Nacionālo botānisko dārzu: ""Rasas krāsas", kas Ikšķilē darbojas jau septīto gadu, raksturo tendence augt un attīstīties. Botāniskais dārzs ļauj iedvesmoties jauniem darbiem un attīstīt bērniem sevī brīnuma sajūtu."

Arī Salaspils Nacionālā botāniskā dārza direktors Andrejs Svilāns, kurš piedalījās izstādes atklāšanā, ir līdzīgās domās: "Bērni šeit darbojoties iegūst daudz vairāk nekā ikdienas apmeklētāji, kuri nereti ekskursiju laikā daudz kam paskrien garām. Tā ir unikāla iespēja ielūkoties augu dzīvajā pasaulē. Dabas izpausmes, kas saskatāmas oranžērijā, ir neizsmeļams iedvesmas avots."

L. Palmbaha pateicās Ikšķiles novada pašvaldībai, sadarbības partneriem par atbalstu radošo darbnīcu un izstādes organizēšanā, kā arī pedagogiem – Līvai Kaprālei, Dionisijam Miončinskim, Renātei Kurmeļjevai, Žanetei Žvīgurei, Inārai Terbetei –, kuri palīdzējuši atraisīt un izkopt bērnu talantus, lai jauno mākslinieku darbi priecētu ikvienu Salaspils Nacionālā botāniskā dārza apmeklētāju.

Izstāde būs skatāma līdz 16. oktobrim.