Drukāt šo lapu
20.05.2012 11:43

Ķekavā krēslas stundās zīmē zilās govis, sien mezglus un veido plostu

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā krēslas stundās zīmē zilās govis, sien mezglus un veido plostu Krišjānis Grantiņš

Ķekavas Muzeja nakts pasākuma apmeklētājiem vēlā sestdienas vakarā bija iespēja zīmēt zilās govis, locīt zilas papīra laiviņas, mācīties siet jūrnieku mezglus un visa vakara garumā piedalīties kopējā plosta veidošanā.

Visi tika cienāti ar piparmētru tēju un barankām. Ķekavas novadpētniecības muzeja vadītāja Ināra Rumbina atzīst, ka tējas katls ļoti ātri tukšojas – šogad pasākuma apmeklētāju pulks ir lielāks nekā citus gadus.

Ķekavā īpašā nakts šogad iekrāsojās zilos toņos. "Šogad visu esam sasaistījuši ar jūru. Tāpēc arī krāsojam zilo jūras govi, lokam laiviņas un sienam mezglus. Pie mums muzejā, var redzēt arī fotogrāfijas par dzīvi pie Daugavas," paskaidro muzeja vadītāja Ināra Rumbina.

Turpat netālu no muzeja, Doles tautas namā, vakarā bija skatāma izrāde. Teātra baudīšana ķekaviešiem jau kļuvusi par Muzeju nakts tradīciju – izrādes tiek spēlētas jau trešo gadu. Šogad bija vērojams "Jaunā miltu teātra" pirmizrāde lugai "Esmu jūsējais".

Viena no ķekaviešu Muzeja nakts pasākuma tradīcijām ir labo domu rakstīšana audumā. "Sarakstījām visus labos ceļa vārdus un domas. Tā kā jūras krāsa ir zilā, tad rakstām uz zila auduma un sašujam to visu kopā. Katru gadu kopā šūtās lentes paliek muzeja krājumā. Pēc gadiem pieciem būtu vērts to izlikt labo domu izstādē," pastāsta muzeja vadītāja.

Sanākušo ausis priecēja Ķekavas folkloras kopas dziedājums. Muzejā bija vērojama dažādu karikatūristu (tai skaitā novadnieka Gata Šļūkas) radīto darbu izstāde.

"Daudz ir vietējo, bet šovakar redzētas arī daudz jaunas sejas," atklāj I. Rumbina. Arī pa telefonu nācies daudziem rīdziniekiem stāstīt par to, kas sagaidāms Muzeju naktī netālajā Ķekavā.

Nedaudz pēc pusnakts kopīgi darināto bambusa un niedru plostu, greznotu spožām svecītēm, sanākušie laida Ķekaviņas upē, lai pēc tam tas tālāk pa Daugavu plūstu uz jūru.