Drukāt šo lapu
07.05.2012 10:38

Vangažos dzied no ausmas līdz rietam

Autors  Karina Bērziņa
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Vangažos dzied no ausmas līdz rietam organizatoru arhīvs

Sestdien, 5. maijā, Vangažos notika ikgadējāis, nu jau piektais, konkurss "Vangažos dzied". Šīgada konkursa vadmotīvs – "No ausmas līdz rietam".

Konkursa idejas autors ir mūziķu apvienības "Grieži" vadītājs Jānis Radziņš, pasākumu palīdzēja organizēt Zanda Radziņa un Vangažu kultūras nams. Konkursā varēja piedalīties vokālie ansambļi un solisti, kas sevi neuzskata par pogrupām, kā arī tie, kuri neprot spēlēt kādu mūzikas instrumentu, jo pavadījumu visām dziesmām dzīvajā spēlēja "Grieži" (taustiņi - Jānis Radziņš, soloģitāra - Rihards Rikmanis, bass - Aldis Pommers, vijole, blumīzers - Aleksandrs Šlujevs, bungas - Andris Reinis).


Jau pulksten 8.30 vokālisti no visas Latvijas pulcējās Vangažos uz mēģinājumu, pēc tam sekoja koncerti visas dienas garumā. "Mēs spēlējām 12 stundas nonstopā, mana komanda nostrādāja fantastiski, šis ir labākais vokālistu sniegums, kādu vispār esmu konkursā dzirdējis, un mūsu konkurss ir viens no retajiem, kurā vērtējums ir godīgs. Arī mani audzēkņi šodien piedalās un tagad gaidam žūrijas spriedumu," pastāstīja starplaikā notvertais J. Radziņš.

Šogad dalībnieku sniegums par galvastiesu pārspēja iepriekšējos gados dzirdēto, tomēr neliels rūgtums aptumšoja svētku prieku – neviens Vangažu iedzīvotājs nepiedalījās konkursā, un arī skatītāju zālē vietējie iedzīvotāji bija skaitāmi uz vienas rokas pirkstiem. Konkursantiem nebija grūti ierasties no Rēzeknes, Gulbenes un Burtniekiem, bet konkursa sauklis „Vangažos dzied" šajā kontekstā iegūst mazliet ironisku noskaņu.

Konkursa dalībniekus vērtēja žūrijas vadītāja estrādes un džeza dziedātāja, vokālais pedagogs Antonija Breidaka, country dziedātāja un divkārtēja Pasaules čempione līnijdejās, zvaigžņu klases "Regal" dejotāja Iveta Kalniņa, operdziedātāja un vokālais pedagogs Inese Jasmane - Rūrāne.

Šogad Lielo balvu – iespēju ierakstīt dziesmu skaņu ierakstu studijā - izcīnīja Adele Podiņa (Rīga) ar dziesmu "Bērna lūgšana", 1. vietu ieguva grupa "Svilpastes" (Ogre) ar dziesmu "Savādā", 2. vietā duets Jana un Sanda (Rēzekne) ar "Buramdziesmiņu", 3. vietā ierindojās Laura Margeviča (Burtnieki) ar dziesmu "Apvij rokas".

Žūrijas balva tika piešķirta Margaritai Sēkliņai (Ogre) par "Zeltītes dziesmu", mūziķu balva Asnatei Bērziņai (Rīga) par "Pavasara dziesmiņu", skatītāju simpātiju balva tika grupai "Ledenes" (Gulbene) par dziesmu "Diena", veicināšanas balvu saņēma Anna Brīvlauka (Rīga) ar dziesmu "Kad Ēģiptē snieg", bet žūrijas vadītājas balvu izcīnīja Anta Bērziņa (Rīga) par dziesmu "Stacija".

Starp vokālajiem ansambļiem 1. vietā ierindojās ansamblis "Guns" (Jelgava), 2. vietu izcīnīja ansamblis "Mēs" (Mežotne), bet 3. vietu ansamblis "Solem" (Kuldīga), savukārt oriģināldziesmas autora balvu izpelnījās ansamblis "Ilūzijas" (Trapene).