Drukāt šo lapu
17.09.2013 07:28

Diriģenta Nelsona audžutēvs: Būtu jāpublisko finanšu audits

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. www.foto.delfi.lv

Rīgas vīru kora "Frachori" diriģents un pasaules slavu ieguvušā diriģenta Andra Nelsona audžutēvs Andrejs Mūrnieks uzskata, ka neskaidrības ap Latvijas Nacionālo operu (LNO) varētu kliedēt  finanšu auditā atklātā publiskošana.

"Protams, gaumes ir dažādas un ne visiem pieņemams modernisms, kas pašlaik valda operā, ieskaitot kailumu un citas lietas, taču iestudējumu kvalitāte ir augsta," uzskata diriģents, kurš gan sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" uzreiz piebilst, ka neesot režisors, tādēļ varot izvērtēt vairāk muzikālo sniegumu.

"Tāpat talantīgiem cilvēkiem ir iespējas izsisties un parādīt sevi. Nezinu, cik gan tur ir bijušā operas direktora nopelns, bet, ja runājam par to, cik lietderīgi ir izlietots finansējums, to vajadzētu pārbaudīt neatkarīgiem ekspertiem," uzsver pieredzes bagātais diriģents.

Lai gan tam, ka operai valsts piešķir lielāku dotāciju nekā, piemēram, teātrim, ir pamatojums, tomēr situācijā, ja radušās šaubas, vai tā izlietota godprātīgi, atbildīgajām amatpersonām vajadzētu ierosināt finanšu audita publiskošanu par "baltā nama" finansēm. Tas arī esot veids, kā noskaidrot, kuram bijusi lielāka taisnība – nu jau atlaistajam operas direktoram Andrejam Žagaram vai premjera atstādinātajai kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei.

Jau vēstīts, ka kaislībām ap LNO seko līdzi arī Pierīgas politiķi:
Garkalnes mērs atbalsta Žagaru un pielīdzina Grendi "TV diktorītēm"
Grunde: Operas darbiniekus Žagara vadības stils neapmierināja jau gadiem