Drukāt šo lapu
09.02.2013 20:29

Foto: Pierīgas skolēni valda Siguldas kamaniņu trasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Pierīgas skolēni valda Siguldas kamaniņu trasē Krišjānis Grantiņš

Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes sacensībās sešās vecuma grupās citu reģionu sportisti ieguvuši tikai divas medaļas. Visas pārējās tika Siguldas, Saulkrastu, Ropažu, Upesleju, Zaķumuižas, Ulbrokas un Inčukalna skolēniem.

Sacensībās Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē divas dienas piedalījās vairāk nekā 50 jaunie sportisti, un skaitlisko pārsvaru dalībnieku skaita ziņā pierīdznieki pārvērta daudzajās godalgās. Tiesa, atbilstoši ziemas olimpiādes nolikumam kamaniņu sportā izcīnītās medaļas netiek skaitītas komandu vērtējumā.

Viskuplākais dalībnieku skaits bija jaunākajā vecuma grupā (2000. g. dz. un jaunāki). Zēniem par uzvarētāju kļuva Lūkass Krasts no Ulbrokas vidusskolas. Nepilnas divas sekundes viņam zaudēja Kaspars Rinks no Ropažu vidusskolas, bet trešajā vietā ierindojās vēl viens Ulbrokas vidusskolas pārstāvis Viktors Nahodkins. Meitenēm pirmās trīs ieguva Anda Upīte (Saulkrastu vidusskola), Arina Cicjura (Zaķumuižas pamatskola), un Elīna Ieva Vītola ( Saulkrastu vidusskola).

Vidējā grupā (1998./1999. g. dz.) puišiem sīvā cīņā ar Edgaru Karnīti no Saulkrastu vidusskolas pirmo vietu izcīnīja Konstantīns Buglaks no Upesleju rehabilitācijas internātpamatskolas – četru braucienu summā viņus šķīra tikai 0,137 sekundes, kas pat pieaugušo sacensībās būtu niecīgs pārsvars. Trešajā vietā ierindojās vēl viens Saulkrastu jaunais kamaniņu braucējs Uldis Upītis.

Divas medaļas Saulkrastu vidusskolas audzēknēm arī meiteņu sacensībās – otro un trešo vietu ieguva Kate Keita Fārenhorste un Elīna Žurzdiņa, bet par čempioni kļuva Zelma Bite no Siguldas 2. vidusskolas.

Un vienīgi vecākajā grupā (1995./1997. g.dz.) kādam izdevās iejaukties Pierīgas skolēnu cīņā par pirmajām vietām. Puišiem Roberts Millers no Rīgas 47. vidusskolas pārspēja Gunāru Bergu no Saulkrastu vidusskolas un Kristapu Krauzi no Inčukalna pamatskolas, bet divu meiteņu sacensībā Laura Virsniece no Siguldas Valsts ģimnāzijas pārliecinoši uzvarēja jēkabpilieti Paulu Ābeli.

Pieticīgāki bija Pierīgas skolu audzēkņu rezultāti otrās dienas sacensībās Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes galvenajā norises vietā Ērgļos. Atšķirībā no pirmās dienas, kad Siguldas kalnu slēpotāji, snovotāji un distanču slēpotāji nopelnīja deviņas medaļas, sestdien nācās palikt tukšā.

Vistuvāk godalgoto trijniekiem bija slidotāji. Puišiem vecākajā grupā (1996./1999. g. dz.) ceturtajā vietā 38 dalībnieku konkurencē ierindojās Edgars Daugulis no Siguldas Valsts ģimnāzijas, kurš 800 metru distancē uzvarētājam rīdziniekam Marianam Purmalim zaudēja astoņarpus sekundes. Savukārt meitenēm jaunākajā grupā (2000./2003. g. dz.) ceturto vietu izcīnīja Linda Novodvorska no Olaines 2. vidusskolas. No trešās vietas viņu šķīra mazliet vairāk par divām sekundēm.

Distanču slēpošanas klasiskā stila sprintā labākie rezultāti no Pierīgas skolu pārstāvjiem bija Siguldas pilsētas vidusskolas audzēkņiem Viesturam Veitam un Oskaram Veitam – attiecīgi trešajā (1999./2000. g. dz.) un ceturtajā (2001./2002. g. dz.) vecuma grupā viņi ieņēma septītās vietas.

Biatlona individuālajās sacensībās startēja vairāki Carnikavas pamatskolas skolēni, un labākais no viņiem bija Dāvids Banga. Sacensībās jaunākajā vecuma grupā (2001./2002. g. dz.) viņš ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma septīto vietu. Savukārt hokeja turnīrā pēdējā 16. vietā palika Ādažu Brīvās Valdorfa skolas komanda, kas piedzīvoja zaudējumus visās trijās apakšgrupas spēlēs, turklāt neguva nevienus vārtus.