Drukāt šo lapu
01.12.2012 17:05

Pierīgas sporta spēlēs triumfē Babītes novads

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novadam pirmo vietu Pierīgas sporta spēlēs palīdzēja izcīnīt arī dāmu volejbola komanda Babītes novadam pirmo vietu Pierīgas sporta spēlēs palīdzēja izcīnīt arī dāmu volejbola komanda Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Babītes sportisti novadu spēļu kopvērtējumā uzvarējuši otro gadu pēc kārtas, aiz viņiem ierindojās mārupieši un ropažnieki.

 

 

2012. gada Pierīgas novadu sporta spēles sākās ar zolītes turnīru šāgada februārī, turpinājās ar sacensībām novusā, dambretē, šautriņu mešanā, galda tenisā, telpu futbolā, florbolā, orientēšanās sportā, vieglatlētikas krosā, basketbolā, peldēšanā, šahā un noslēdzās sestdien ar finālturnīru par 5.–7. vietu volejbolā vīriem (pirmo vietu nedēļu iepriekš bija izcīnījuši Mārupes volejbolisti). Augustā notika arī tradicionālās pašvaldību darbinieki sporta spēles.

No 15 piedāvātajām sacensībām katram novadam kopvērtējumā tika ņemti desmit labākie rezultāti. Noslēguma tabulā visvairāk punktu savāca Babītes novads (176), kura pārstāvji piedalījās visās sacensībās, uzvarēja trijos turnīros (dambretē, krosā un dāmu volejbolā), divreiz bija otrie un piecreiz trešie. Četri punkti mazāk un otrā vieta pienācās Mārupes novadam, kam šogad izdevās apsteigt pagājušā gada Pierīgas vicečempionus Ropažu sportistus (162 p.).

Tālākajās vietās ierindojās Saulkrasti (149), Baldone (148,5), Stopiņi (144,5), Mālpils (115,5), Krimulda (105,5), Sēja (85), Salaspils (77), Ķekava (77), Inčukalns (64), Sigulda (51), Ādaži (31), Carnikava (16) un Olaine (9). Piecu pēdējo vietu ieguvēji ir Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē neiesaistīti novadi un piedalās tikai atsevišķos turnīros un neregulāri.

Pierīgas spēļu galvenais organizators, Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes (PIKSP) speciālists sporta jautājumos Tadeušs Tračums ar gandarījumu atzīst, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu spēļu popularitāte nav kritusies, bet atsevišķos sporta veidos pat pieaugusi.

"Populārākie turnīri, protams, ir vīriešu komandu sporta spēļu veidi – telpu futbols, kurā piedalījās 13 komandas, arī basketbols, volejbols, zolīte un novuss, kur startēja 11 novadu pārstāvji. Vienpadsmit novadu komandas piedalījās arī šāgada pašvaldību darbinieku sporta spēlēs Mālpilī. Mazāk populārs ir vieglatlētikas kross – tikai piecas komandas – un volejbols dāmām – četras, toties visas diezgan augsta līmeņa."

T. Tračums uzreiz gan piezīmē, ka savākt dāmu sporta spēļu komandu ar 10–12 spēlētājām vienā novadā, saprotams, ir pagrūti. Un ne tikai dāmām. Šogad esot bijis ne viens vien gadījums, kad novada komanda atteicās no dalības kādā turnīrā, jo liela daļa no pagājušā gada sastāva spēlētājiem atrodas peļņā Īrijā vai Anglijā...

"Patīkami, ka vismaz pirmo sešu vietu ieguvēji visas sezonas gaitā cītīgi seko līdzi kopvērtējuma tabulai un rēķina līdzi, kādas vietas un cik punkti nepieciešami, lai apsteigtu priekšā esošos. Tajā pašā laikā no dažiem novadiem gribētos sagaidīt lielāku aktivitāti. Piemēram, no sportistiem un sporta tradīcijām bagātā Ādažu novada – Pierīgas skolēnu sporta spēlēs ādažnieki taču piedalās visās sacensībās," stāsta T. Tračums.

Pirmo sešu vietu ieguvēji Pierīgas novadu komplekso sporta spēļu kopvērtējumā tiks sveikti 14. decembrī Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes zālē. 2013. gada sporta spēļu programmas projektā būtiskas izmaiņas pagaidām nav veiktas, bet par tām 8. janvārī plānotajā sanāksmē spriedīs Pierīgas novadu sporta organizatori.