Drukāt šo lapu
20.09.2012 11:44

"BMX" trase Mārupes novadā gatava pirmajām sacensībām

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"BMX" trase Mārupes novadā gatava pirmajām sacensībām Krišjānis Grantiņš

Kaut treniņi notiek jau vairākus mēnešus, jaunā BMX trase Mārupes novadā, Tīraines dārzu ielā 6, tiks oficiāli atklāta sestdien ar Mārupes BMX balvas izcīņu.

"Šādi tādi darbiņi vēl palikuši nepabeigti, taču viss būs kārtībā. Galvenais sakārtot tehnisko pusi, lai sacensības varētu notikt raiti un bez aizķeršanās. Ja būs nepieciešams, improvizēsim uz vietas," divas dienas līdz BMX trases atklāšanas pasākumam bilst viens no iniciatoriem, Mārupes BMX kluba valdes priekšsēdētājs Guntis Ruskis.


Šosezon lielākais dalībnieku skaits vienās BMX sacensībās bijis Jelgavā – 196 riteņbraucēji. G. Ruskis lēš, ka sestdien Tīrainē tas varētu būt līdzīgs vai pat lielāks: "Mums pašiem klubā jau ir gandrīz 40 dalībnieku. Interesi par sacensībām izrādījuši no Rīgas, Jelgavas, Madonas, Valmieras, Valkas, Vecpiebalgas, Ventspils, Saldus, arī no Lietuvas un Igaunijas. Domāju, ka vismaz 150 dalībnieki būs noteikti." Precīzāki skaitļi kļūs zināmi pēc pieteikumu iesniegšanas piektdien.

Iemēģināt trasi dalībnieki varēs no plkst. 12, bet sacensību sākums paredzēts plkst. 14. Cīņas par Mārupes BMX balvu notiks 18 vecuma grupās puišiem un meitenēm, bet pēc tam paredzētas "Open" sacensības piecās grupās. Labākie tiks noteikti ar klubu konkurencē.

Zīmīgi, ka pirmo reizi Latvijā rīkotāji – Mārupes BMX klubs sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju (LRF), Mārupes novada domi un biedrību "Mārupes uzņēmēji" – visiem LRF licencētajiem braucējiem nodrošinājuši bezmaksas dalību.

"To var uzskatīt par pamudinājumu arī citiem BMX klubiem rīkoties līdzīgi. Mūsu mērķis ir padarīt BMX par sporta veidu, kas ir viegli pieejams visu vecuma grupu un visu sociālo slāņu pārstāvjiem," skaidro Guntis Ruskis.