Drukāt šo lapu
14.09.2012 10:11

Florbolā bija interesanti, būs vēl interesantāk

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Divdesmitajā Latvijas florbola čempionātā virslīgā startēs trīs Pierīgas vīriešu klubi. Jau sestdien pagājušā gada finālistu duelis "Ķekava" pret "Lielvārdi", svētdien principiāls duelis Ulbrokā.

 

 

Pēc piecu sezonu pārtraukuma uz Latvijas čempionāta goda pjedestāla šopavasar atgriezās florbola klubs "Ķekava" – pieckārtējie valsts čempioni dramatiskā finālsērijā septītās spēles pagarinājumā piekāpās "Lielvārdei". Jaunajā sezonā ķekaviešu mērķi būs visaugstākie.

Konkurentu skaits palielināsies

"Ja reiz komandas sastāva kodols un spēlētāju resursi ir palikuši gandrīz nemainīgi, citādi nemaz nevar būt!" ir pārliecināts "Ķekavas" kapteinis Gunārs Klēģers. Spēlētāju karjeru beiguši pērn epizodiski spēlējušie aizsargi Māris Gržibovskis un Normunds Ozoliņš, vismaz sezonas pirmajā pusē ārpus Latvijas būs uzbrucējs Nils Meļķis. Toties atgriezies Mārtiņš Druvkalns, kurš savainojuma dēļ bija spiests izlaist visu iepriekšējo sezonu, un ierindā pagājušā gada "vilcēji".

Pēc G. Klēģera domām, medaļu pretendentu loks šosezon varētu būt pat nedaudz plašāks nekā pērn. "Četri vadošie klubi – bez finālistiem arī Ulbroka un Cēsu "Lekrings" – noteikti nebūs kļuvuši vājāki, drīzāk otrādi. Krietni pastiprinājuši sastāvu ir RTU/"Inspecta", gan jau arī citas komandas, cīņa par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā būs aizraujoša. Iepriekšējais čempionāts jau bija ļoti interesants, bet šis, manuprāt, būs vēl interesantāks."

"Buldogi" ielec pēdējā vagonā

Tikai dažas dienas pirms Latvijas čempionāta sākuma virslīgas komandu pulkā tika uzņemta "Ķekavas Bulldogs" vīru komanda. Pērn tā spēlēja pirmās līgas turnīrā un izcīnīja trešo vietu. Tā kā pirmo divu vietu ieguvēji florbola klubs "Ādaži" un Daugavpils "Latgale" no iespējas startēt elites grupā atteicās (daugavpilieši gan bija nosūtījuši pieteikumu, taču vēlāk "pazuda"), nākamie rindā bija ķekavieši, un, kaut arī stipri novēloti, Latvijas Florbola savienība nobalsoja par viņu iekļaušanu virslīgas komandu ducī.

Pirmais gads labāko sabiedrībā otrajai Ķekavas komandai nesolās būt viegls, taču kluba pārstāvji pauduši cerību, ka viņiem būs pa spēkam pacīnīties par vietu izslēgšanas turnīra astoņniekā.

Ķekavas zālē par šauru

Abas Ķekavas florbola komandas vieno ne tikai viena mājas zāle novada sporta klubā, bet arī ar to saistītā problēma. Laukums ir nedaudz šaurāks, nekā noteikumos prasīts, tādēļ Latvijas čempionātā ķekavieši laukuma priekšrocības var izmantot tikai pamatturnīrā un "play off" turnīrā līdz ceturtdaļfinālam, bet izšķirošās spēles nākas aizvadīt citur. Pēdējos gados FK "Ķekava" florbolisti cīņas par medaļām aizvadījuši Kocēnos.

"Pozitīvi tas, protams, nav. Gan paši nevaram izmantot mājas sienas, gan arī līdzjutējiem tas rada grūtības. Paldies gan viņiem, ka brauc just līdzi, gan pašvaldībai, kas piešķir autobusu braucieniem. Tomēr cīnīties par medaļām savā zālē un savu skatītāju priekšā būtu papildu stimuls," uzskata Gunārs Klēģers. Ir gan pamatota cerība, ka pēc dažiem gadiem Ķekavā būs florbola noteikumiem atbilstoša sporta zāle.

Ulbrokā – ne sliktāk kā pērn

Par vienu no galvenajiem pārsteiguma autoriem iepriekšējā sezonā kļuva Ulbroka/FS (florbola skolas) "Masters" komanda. Priekšsacīkstes beiguši pieticīgajā astotajā vietā, Ulbrokas florbolisti ceturtdaļfinālā pārspēja 2011. gada Latvijas čempionvienību RTU/"Inspecta" un beigās finišēja ceturtajā vietā.

Komandu pametis Mārtiņš Zvidra, pievienojušies Jānis Justaments un Alvis Veipāns, iesaistīti arī vairāki jaunie spēlētāji. Šosezon ulbrokieši cer iekļūt izslēgšanas spēlēs un tur nospēlēt vēl labāk nekā pagājušajā čempionātā.

Pirmo spēli savā laukumā Ulbroka/FS "Masters" aizvadīs svētdien plkst. 15, kad uzņems savus pāridarītājus iepriekšējās sezonas izšķirošajā spēlē par trešo vietu Cēsu kluba "Lekrings" florbolistus.

Ne tikai virslīgā, ne tikai vīri

Latvijas florbola pirmās līgas turnīrā vīriem šosezon Pierīgu pārstāvēs čempionvienība FK "Ādaži", sporta kluba "Babīte" komanda (pērn 9. vieta) un FK "Ķekava"-2 (10. vieta). Savukārt Latvijas dāmu virslīgas čempionātā, kas startēs 23. septembrī, piedalīsies florbols klubs "Ķekava" (3. vieta) un "Ķekavas Bulldogs" (4. vieta) dāmu komanda. Jau turnīra pirmajā dienā ķekavietes krustos nūjas savā starpā.

Tie gan nav vienīgie turnīri, kuros piedalīsies Pierīgas novadu komandas. Plaša pārstāvniecība būs Latvijas jaunatnes čempionātā dažādās vecuma grupās, vairākas vienības spēlēs Latvijas otrajā līgā, jau 11. reizi notiks arī Rīgas atklātais florbola čempionāts.