16.08.2018 09:47

"Garkalne / Livonia" regbisti gūst otro uzvaru Latvijas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne / Livonia" regbisti gūst otro uzvaru Latvijas čempionātā Zigismunds Zālmanis, LRF

Otro panākumu Latvijas regbija čempionātā guvuši "Garkalne / Livonia" komandas spēlētāji, kuri trešdien savā laukumā Upesciema stadionā pārspēja regbija klubu "Jūrmala".

Kā vēsta Latvijas Regbija federācija, spēle sākās ar Jūrmalas ofensīvu, un jau pašā sākumā pēc piezemējums un precīza realizācijas sitiena izvirzījās vadība 7:0. Drīz vien livonieši panāca izlīdzinājumu, vēlāk arī izvirzījās vadībā 19:7 un aizvadīja cīņu līdz uzvarai 38:26. No spēlētājiem atzinību izpelnījušies realizāciju sitēji – Kristaps Bērziņš ("Garkalne/Livonia") un Mihails Tumins (RK "Jūrmala) netrāpīja tikai pa vienam sitienam.

"Pirms šodienas spēles mēs bijām aizvadījuši tikai vienu treniņu, jo visa sezona bijusi diezgan saraustīta un tikai tagad esam pārslēgušies uz klasisko regbiju. Tomēr spēlētāji parādīja ļoti labu sniegumu, bija prieks redzēt, kā visi cenšas un cīnās par katru laukuma centimetru," par spīti zaudējumam gandarīts bija Jūrmalas komandas galvenais treneris Svajūns Mikaļčus.

"Lai arī bija manāms brāķis uzbrukumā, tomēr puišiem izdevās ļoti labi nostrādāt aizsardzībā. Tagad mums ir palikuši divi treniņi līdz nākamajai spēlei. Nākamo spēli aizvadīsim 25. augustā pret "Fēniksu" Jūrmalas pilsētas stadionā, ko arī centīsimies padarīt par pilsētas regbija svētkiem."

Latvijas čempionāta turnīra tabulas galvgalā ar divām uzvarām divās spēlēs atrodas abi Pierīgas klubi – "Stats/ Ķekava" un "Garkalne/Livonia". "LMT/Eži" un RK "Jūrmala" regbistiem ir pa vienam zaudējumam, bet "Fēniksam" – divi.

Kā zināms, šajā sezonā Latvijas čempionāts klasiskajā regbijā norisinās viena apļa turnīrā, pēc kura divas labākās komandas aizvadīs finālmaču.