Drukāt šo lapu
15.08.2018 13:55

Siguldā finišēs velobrauciena "Baltic Chain Tour" posms

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā finišēs velobrauciena "Baltic Chain Tour" posms publicitātes

No 23. līdz 26. augustam Igaunijā, Latvijā un Lietuvā norisināsies Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciens "Baltic Chain Tour". Latvijas posms gaidāms 25. augustā, kad riteņbraucēji veiks etapu Valmiera – Sigulda.

Šajā gadā "Baltic Chain Tour" velobrauciens pēc tā atjaunošanas notiks jau astoto reizi. Velobrauciena mērķis Latvijas, Lietuvas un Igaunijas simtgadē ir vienot visas trīs Baltijas valstis ar augsta līmeņa riteņbraukšanas sacensībām. Sacensību maršruts šajā gadā vedīs no Igaunijas caur Latviju uz Lietuvu. Paredzams, ka sacensībās startēs 20 komandas no 15 valstīm, tostarp Latvijas nacionālā izlase un "Evelo team" vienība.

"Batic Chain Tour" startēs 23. augustā ar 4,6 kilometru garo prologu Piritā. Pirmais posms 24. augustā notiks Tallinā un tās apkārtnē, kur 120 riteņbraucēji veiks 160 kilometru garu distanci.

Latvija prestižās sacensības uzņems sestdien, 25. augustā. Otrā posma starts atradīsies Valmieras pilsētas centrā. Svinīgais starts tiks dots plkst. 11.00. Dalībnieki no Valmieras dosies uz Smilteni, kur gaidāms pirmais sprinta starpfinišs. Turpinājumā sportisti pa Vidzemes šoseju dosies līdz Raunai. Otrais starpfinišs notiks Priekuļos, no kurienes tiks mērots ceļš līdz Cēsīm un tālāk uz Stalbi. Trešais starpfinišs atradīsies Plācī, no kura distance caur Raganu vedīs uz Siguldu. Pēdējos metros tiks pievarēts Gaujas kalns. Finišs paredzēts ap pulksten 14.30. Kopējais distances garums – 155 kilometri.

Noslēguma posms risināsies svētdien, 26. augustā, Lietuvā. Kopvērtējuma uzvarētājs tiks noskaidrots 160 kilometru garajā distancē no Paņevežas līdz Viļņai.
Rīkotāji apgalvo, ka šogad "Baltic Chain Tour" velobraucienā startēs pēdējo gadu spēcīgākais dalībnieku sastāvs. Uz starta redzēsim arī Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Turcijas nacionālās izlases, kā arī virkni laba līmeņa kontinentālās un klubu komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, ASV, Polijas, Kazahstānas, Vācijas, Mongolijas, Nīderlandes, Zviedrijas un Norvēģijas.

Velobrauciena lielākā zvaigzne būs Lietuvas izlases līderis Ramūns Nevardausks, kurš karjeras laikā uzvarējis "Tour de France" posmā un bijis trešais pasaules čempionātā.

Spēcīgs sastāvs būs arī Latvijas nacionālajai izlasei. Latvijas Riteņbraukšanas federācija vēsta, ka pamatsastāvā šobrīd iekļauti tādi vīri kā Gatis Smukulis, Andžs Flaksis, Andris Vosekalns, Ēriks Toms Gavars, Kristers Ansons un Kristaps Pelčers, rezervē ir lieliskā formā esošais Emīls Liepiņš un Māris Bogdanovičs.
Otro reizi vēsturē Baltijas tūrē startēs Latvijas klubu komanda "Evelo team". Tās sastāvā redzēsim tādus vīrus kā Deinu Kaņepēju, Kasparu Serģi, Ivo Viļumovu, Māri Kalveršu, Ģirtu Vēveru un Arvi Sprudi. Rezervē iekļauti Rihards Skrastiņš un Nauris Inovskis.

Pirmais Baltijas daudzdienu velobrauciens notika tālajā 1955. gadā. Sacensības ilga līdz 1987. gadam. Tās, pēc visu trīs Baltijas valstu riteņbraukšanas federāciju prezidentu kopīga memoranda, tika atjaunotas 2011. gadā.