Drukāt šo lapu
12.08.2018 22:05

Ķekaviešu pārstāvētā "Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbola komanda triumfē "Challenger" turnīrā Bukarestē

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekaviešu pārstāvētā "Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbola komanda triumfē "Challenger" turnīrā Bukarestē basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" ar LBL otrās divīzijas čempionvienības BK "Ķekava"/"Optibet" spēlētājiem Nauri Miezi un Agni Čavaru, kā arī Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā svētdien Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē triumfēja "Challenger" sērijas turnīrā.

Viņi šajā līmenī šogad uzvarēja jau ceturto reizi. Finālmačā latvieši spraigā cīņā ar rezultātu 21:20 pārspēja pasaules ranga pirmo komandu Novisadas "Al Wahda" no Serbijas.

Šī turnīra divas spēcīgākās komandas kvalificējušās Debrecenas "Masters" sacensībām, kas notiks augusta pašās beigās.

Svētdienu Latvijas komanda iesāka ar ceturtdaļfinālu, kurā ar 21:13 pārspēja mājinieci Bukarestes "Get'em", bet pēc tam pusfinālā ar 21:13 apspēlēja Serbijas vienību "Zemun".

Kā vēstīts, sestdien apakšgrupā Latvijas sportisti pirmajā mačā ar 22:12 pārspēja Splitas "Statist" no Horvātijas, bet otrajā mačā ar 20:21 piekāpās Brazīlijas komandai "Sao Paulo DC".

Vēl jūnija beigās "Rīga Ghetto Basket" komanda uzvarēja Ventspilī notikušajā "Challenger" turnīrā.

Latvijas labākie 3x3 basketbolisti starptautisko sezonu sāka aprīļa vidū "Challenger" sērijas turnīros. Šajā līmenī latvieši šosezon uzvarējuši četros posmos un guvuši trīs trešās vietas, bet vienu reizi apstājušies ceturtdaļfinālā.

Tikmēr Pasaules kausā, kas notika Filipīnās, Latvijas izlase apstājās ceturtdaļfinālā, bet Eiropas kausā droši pārvarēja kvalifikāciju.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri un deviņi "Masters" turnīri, jau aizvadītais Pasaules kauss un Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā tad arī bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.