07.08.2018 18:04

Ādažu lidlaukā norisināsies starptautiskas lidmodeļu sacensības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu lidlaukā norisināsies starptautiskas lidmodeļu sacensības Ādažu novada pašvaldība

No 9. līdz 12. augustam Ādažu lidlaukā notiks starptautiskas lidmodeļu sacensības, kurās piedalīsies dalībnieki no 15 dažādām valstīm – ASV, Dānijas, Francijas, Vācijas, Somijas, Spānijas, Kazahstānas, Izraēlas, Krievijas, Ukrainas, Bulgārijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. 

Kā informēja Ādažu novada pašvaldībā, sacensībās dalībnieki piedalīsies ar lidmodeļiem F-2-D, kas ir vadāmi ar roku no apļa centra. Konkrētais lidmodelis lido ar ātrumu līdz pat 150 km/h un sver 500 gramus.

Lidmodeļi sacenšas dažādās sporta kategorijās – ātrumā, manevrēšanās spējās, bet šajās sacensībās lidmašīnas sacenšas tieši "Gaisa kaujās", kas nozīmē, ka uzvar modelis, kas lidojot pārspēj savu konkurentu un pirmais ar propelleri pārplēš 3 metru garu lentu.

Kopumā sacensībās piedalīsies ap 100 dalībnieku."Sacensībās piedalīsies trīs pasaules čempioni, divi Eiropas čempioni un viens olimpiskais čempions," stāsta sacensību organizators, Latvijas aerokluba pārstāvis Vasilijs Prokofjevs.

Lai noteiktu pasaules čempionu, jāpiedalās sacensībās 16 etapos visā pasaulē, Ādažu lidlaukā uzvarētāji tiks noteikti divos etapos – Latvijas un Lietuvas. 9. un 10. augustā tiks noteikts uzvarētājs Lietuvas, bet 11., 12. augustā – Latvijas etapā.

Sacensības notiks Ādažu lidlaukā no plkst. 9.00 līdz 20.00. Ieeja – bezmaksas.