06.08.2018 10:59

Siguldā noskaidroti izturīgākie kalnā braucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā noskaidroti izturīgākie kalnā braucēji Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Sestdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē aizvadīta 34. Murjāņu sporta ģimnāzijas kausa izcīņa šosejas riteņbraukšanā, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts kalnā braukšanā un "Cerību kausa" finālposma pirmā diena jauniešiem. Starp laureātiem - arī Ķekavas un Carnikavas riteņbraucēji.

Nedaudz lietainajā, bet ļoti siltajā sestdienas vakarā teju 200 lieli un mazi šosejas riteņbraucēji sacentās 800 metru garajā kāpumā, liecina Latvijas Riteņbraukšanas federācijas informācija. Elites un U23 grupā par sacensību uzvarētāju kļuvu komandas "Rīga" sportists Ēriks Toms Gavars. No Dobeles nākušais sportists kāpumu pieveica divās minūtēs un sešās sekundēs, kas bija dienas absolūti ātrākais laiks, un par to čempions savā īpašumā saņēma arī iespēju baudīt aizraujošo braucienu ar iecienīto "Zērgli".

Tikai vienu sekundi viņam zaudēja komandas biedrs Kristers Ansons, kuram sudraba godalga. Bronzas medaļu izcīnīja "Vitus Pro Cycling" vienības pārstāvis Deins Kaņepējs. Viņu no uzvarētāja šķīra desmit sekundes. Dāmām, finišējot pēc trim minūtēm un četrām sekundēm, par valsts čempioni kļuva Viktorija Sipoviča ("RRS/ Purvciems"), viņai sekoja Anastasija Krūmiņa ("ZZK") un Helēna Ērgle ("RRS/ Alfa").

Junioru grupā puišiem dienas labāko laiku guva "RRS/ Purvciems" pārstāvis Kristaps Siltumēns. Trenera Jāņa Krišlauka audzēknis sasniedza rezultātu 2 minūtes un 14 sekundes. Tikai vienu sekundi viņam zaudēja Deivids Zikrātijs no Ķekavas novada sporta skolas, bet labāko trijnieku noslēdza Alekss Krasts ("Ogre/ MSĢ"), kurš Siltumēnam piekāpās par trijām sekundēm. Meiteņu junioru konkurencē triumfs valsts čempionei grupas braucienā Līnai Svarinskai ("Belo CP/ RRS"), kura par divām sekundēm apsteidza Santu Saniju Jurgenu ("Dobeles dzirnavnieks / Feel Free/ Ķekavas NSS"). Trešo vietu ieguva dobelniece Megana Grīslīte (+00:00:14).

Amatieru grupā par čempionu kļuva Artis Roze ("Dobeles dzirnavnieks/ Feel Free"). Viņš kalnu pievarēja 2 minūtēs un 12 sekundēs. Otrā pozīcija Reinim Andrijanovam ("Velobiķeri/ Train2Win"), bet trešā Ģirtam Cirvelim ("Roadex"). Šajā pat grupā dāmām uzvarēja Agate Lorence ("Valmieras velo vienība").

Jauniešu konkurencē kāpumu 2 minūtēs un 17 sekundēs pieveica "Belo CP/ RRS" pārstāvis Kristiāns Belohvoščiks, kuram tas deva visai drošu pirmo vietu. Sešas sekundes ilgāk trasē pavadīja un sudraba godalgu guva "RRS/ Alfa" pārstāvis Kristaps Malnačs, bet trešā vieta Artūram Raudim ("Kuldīga/ MSĢ").

Jauniešu meiteņu konkurencē pirmā vieta treneres Tamāras Bumbieres audzēknei no Dobeles sporta skolas Evelīnai Ermanei Marčenko. Otrā bija valsts čempione individuālajā braucienā Kitija Siltumēna ("RRS/ Purvciems"), bet trešā – carnikaviete Renāte Rodionova.

48 dalībnieki startēja zēnu grupā. Par čempionu šeit kļuva "RRS/ Purvciems" pārstāvis Artūrs Nummurs. Trenera Jāņa Krišlauka audzēknis finišēja pēc trasē pavadītajām 2 minūtēm un 35 sekundēm. 10 sekundes trenera Jāņa Krišlauka audzēknim zaudēja ķekavietis Rihards Reinfelds, kuram otrā vieta. Meiteņu grupā pirmā Laura Belohvoščika ("Belo CP/ RRS").