Drukāt šo lapu
16.07.2018 13:55

Ikšķilē sacenšas Daugavas pārpeldēšanā

Autors  Apriņķis.lv/Ikšķile.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķilē sacenšas Daugavas pārpeldēšanā ekrānšāviņš no Facebook

Ikšķilē noticis jau septītais ikgadējais peldējums pāri Daugavai, kurā šoreiz piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – vairāk nekā četrdesmit. Laikapstākļi bija atbilstoši – vēl neilgi pirms peldējuma pamatīgi lija lietus un ducināja pērkons, bet paša peldējuma laikā vien dažubrīd nedaudz smidzināja.

Netrūka arī citu peldēšanas entuziastu, bet jaunākais dalībnieks, kurš kopā ar tēti pārpeldēja Daugavu turp un atpakaļ, bija vien 11 gadus vecs.

Palīdzot gādāt par peldētāju drošību, ar SUP dēļiem peldējumā piedalījās jauktā kora "Ikšķile" pārstāvji. Par drošību gādāja arī ūdens policijas pārstāvji un – ar airu un motora laivām – Ikšķiles ūdens sporta centra pārstāvji.

"Pirms gada likās, ka drošības apsvērumu dēļ vairāk par 30 cilvēkiem peldējumā piedalīties nevajadzētu, bet tagad redzam, ka varam uzņemt arī vairāk," atzinis komandas "Izturība" pārstāvis Alvis Krilovskis.

A. Krilovskis atzīst, ka Latvijā atklātā ūdens peldēšanas pasākumu nav daudz un interese par peldējumu Ikšķilē katru gadu pieaug. Daļa dalībnieku tajā piedalās, gatavojoties dalībai citās sacensībās, piemēram, krostriatlona sacensībās, kas jau 29. jūlijā notiks Ikšķiles novadā.

"Fakti TV" videosižetu skatiet šeit.