16.07.2018 10:42

Siguldas kausu ieguvuši Valmieras kluba "Fēnikss" regbisti, mājiniekiem piektā vieta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas kausu ieguvuši Valmieras kluba "Fēnikss" regbisti, mājiniekiem piektā vieta www.sigulda.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldas Depo sporta laukumā sesto reizi notika Siguldas kausa izcīņa regbijā-7. Septiņu komandu konkurencē spēcīgākie izrādījās regbija kluba "Fēnikss" regbisti no Valmieras.

Turnīrs bija arī trešais no pieciem Regbija Attīstības asociācijas čempionāta posmiem. Turnīra septiņas komandas bija sadalītas divās apakšgrupās. Mājinieki siguldieši bija vienā grupā ar Jūrmalas sporta skolas un "Eleja/Transact Pro" regbistiem, savukārt otrajā grupā par uzvaru cīnījās "Fēnikss", "Vikingi/Saldus Sparta", "Miesnieki/Baldone" un Ķekavas novada sporta skola.

Spraigākās cīņas izvērtās mājinieku grupā, kur katra komanda izcīnīja pa vienai uzvarai un zaudējumam. Kā vēsta Siguldas novada pašvaldības vietne, regbija klubs "Sigulda" pirmajā spēlē pret jūrmalniekiem zaudēja 19:35, savukārt jūrmalnieki atzina "Eleja/Transact Pro" pārākumu ar rezultātu 24:7. Lai iekļūtu finālā, mājiniekiem Elejas regbisti bija jāuzvar ar vismaz 17 punktu pārsvaru. Lai arī spēles gaitā tika iekrāts pat 25 punktu pārsvars (25:0), tomēr līdz spēles beigām to neizdevās noturēt – uzvara 25:14 neļāva pakāpties augstāk par trešo vietu grupā. Vietu finālā nopelnīja Elejas regbisti, bet bronzas finālā – Jūrmalas sporta skola.

Otrajā apakšgrupā uzvaras visās spēlēs izcīnīja "Fēnikss", otrajā vietā ierindojās Ķekavas novada sporta skola, bet trešie – "Miesnieki/Baldone", kas kļuva par regbija kluba "Sigulda" pretiniekiem spēlē par piekto vietu. Tajā siguldieši izcīnīja pārliecinošu uzvaru – 52:0.

Spēlē par trešo vietu divu sporta skolu savstarpējā cīņā Jūrmala ar 19:14 uzvarēja Ķekavu, bet finālā uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešams papildlaiks līdz pirmajiem gūtajiem punktiem. Pateicoties Edija Vintera piezemējumam, par Siguldas kausa ieguvējiem kļuva "Fēnikss" regbisti – 24:19.