Drukāt šo lapu
24.05.2018 10:19

Babītes un Upesciema futbolisti Rīgas čempionātu sāk ar pamatīgām sakāvēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes un Upesciema futbolisti Rīgas čempionātu sāk ar pamatīgām sakāvēm ekrānšāviņš no youtube.com; video - FC BetLanes

Pirmās spēles aizvadītas Latvijas futbola otrās līgas čempionātā, kas šosezon notiek piecos reģionālajos turnīros. Rīgas čempionātā pa divām spēlēm aizvadījuši sporta klubu "Babīte" un "Upesciems" futbolisti.

SK "Upesciems" komanda jauno sezonu uzsāka ar sakāvi 0:8 viesos pret futbola klubu "Jūrnieks", taču otrajā spēlē savās mājās pret internacionālo "Albatroz SC" vienību pamatlaika pēdējās 12 minūtēs spēja likvidēt divu vārtu deficītu un panāca neizšķirtu 2:2. Vārtus guva Oskars Odiņš un Andis Dombrovskis.

Bēdīgāk klājas sporta klubam "Babīte", kas pēc diskvalifikācijas un izslēgšanas no Latvijas virslīgas turnīra vēlreiz sācis ceļu augšup no zemākās līgas. Pirmajos divos mačos Piņķu stadionā mājinieki piedzīvoja divas sagrāves – 2:16 pret FK "Jūrnieks" un 1:8 pret FK "Progress". Visus trīs vārtus Babītes komandas labā guva Viktors Sahņuks.

Rīgas čempionāta elites līgā Pierīgas novadus vēl nosacīti pārstāv futbola kluba "Salaspils" un sporta kluba "Kengaroos" apvienotā komanda, kas mājas spēles gan aizvada RTU stadionā Rīgā. Pirmajās divās spēlēs Salaspils futbolisti nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "FC BetLanes" vienību un 2:2 ar pagājušā gada Rīgas čempioniem un jaunās sezonas Superkausa ieguvējiem "Monarhs/Flaminko" futbolistiem.


Savukārt Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgā (faktiski Latvijas trešajā līgā) piecu klubu vidū ir SK "Kengaroos"/FK "Salaspils" un "BFS Reinards/Ropaži" komandas, kas savus pretiniekus uzņem attiecīgi Salaspils un Ropažu stadionos, turklāt tās jau aizvadījušas savstarpējo spēli, kurā slēdz miera līgumu – neizšķirts 1:1. Sākotnējā pieteikumā dalībnieku vidū bija arī FK "Ādaži/SK Upesciems" komanda.

Vēl Latvijas otrās līgas Kurzemes/Zemgales zonas turnīrā piedalīsies Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" komanda, bet Vidzemes zonas turnīrā mājas spēles Salaspils sporta nama stadionā un "Audas" stadionā Ķekavā plāno aizvadīt futbola klubs "Alberts", liecina Latvijas Futbola federācijas informācija.