Drukāt šo lapu
21.05.2018 15:30

Foto: Latvijas florbola čempioni nodrošina Stopiņu novadam uzvaru Pierīgas novadu spēlēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Latvijas florbola čempioni nodrošina Stopiņu novadam uzvaru Pierīgas novadu spēlēs Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pēc gada pārtraukuma čempionu titulu Pierīgas novadu sporta spēļu florbola turnīrā atguvusi Stopiņu novada komanda, kurai šis bija jau piektais šāds panākums pēdējos septiņos gados. Jāatzīmē, ka novada godu turnīrā aizstāvēja vairāki pēdējo divu gadu Latvijas čempioni.

Inčukalna un Ulbrokas sporta kompleksos notikušajā turnīrā piedalījās astoņu Pierīgas novadu komandas, kuru sastāvos bija ne mazums florbolistu ar Latvijas virslīgas un pirmās līgas spēļu pieredzi. Pa divām labākajām komandām no katras apakšgrupas pēcpusdienā Ulbrokā cīnījās par medaļām, bet pārējās četras Inčukalnā sadalīja vietas no piektās līdz astotajai.

No Inčukalna grupas pusfinālam kvalificējās mājinieki un pagājušā gada Pierīgas čempioni Baldones florbolisti, kuri savstarpējā spēlē apspēlēja inčukalniešus 8:1. Cīņu par piekto vietu bija jāturpina Siguldas un Ropažu komandām.

Ulbrokas grupā trīs graujošas uzvaras ar kopējo vārtu attiecību 30:2 izcīnīja Stopiņu novada vienība, kuras pieteikumā bija tādi Latvijas florbolā pazīstami uzvārdi kā Kaspars Šķēls, Rolands Kovaļevskis, Edžus Ceriņš, Juris Gribusts un citi valsts čempionvienības "Betsafe"/Ulbroka spēlētāji. Savukārt izšķirošajā spēlē par otro vietu grupā aizvadītajā sezonā Latvijas pirmajā līgā spēlējušo komandu cīņā Babīte ar 4:1 pārspēja Saulkrastus. Pēdējā vietā ar trim zaudējumiem palika Salaspils novada florbolisti.

Pēc komandu pārbraukšanas no Inčukalna uz Ulbroku un pretējā virzienā četras spēcīgākās vienības pulcējās Ulbrokas sporta kompleksā. Pusfinālā mājinieki turpināja uzvaru gājienu ar sagrāvi 10:0 pār Inčukalna florbolistiem, toties otrajā spēlē par vietu finālā pagājušā gada Pierīgas turnīra trešās vietas ieguvēja Babītes komanda sīvā cīņā ar 4:3 pārspēja Baldoni.

Finālā gan īsta cīņa nesanāca – Stopiņu komanda Babīti pieveica ar 9:2 un atguva čempionu titulu. Savukārt "mazajā finālā" par trešo vietu ar pamatlaiku vien bija par maz (neizšķirts 4:4), un pēcspēles metienu sērijā baldonieši ar 2:1 pārspēja Inčukalna florbolistus.

Turnīrā par 5.-8. vietu Inčukalnā Saulkrastu florbolisti vispirms ar 5:3 pieveica ropažniekus, bet pēc tam finālā, atbilstoši nolikumam, soda metienu sērijā ar 2:1 uzvarēja salaspiliešus. Septīto vietu ieguva Ropažu komanda, kas soda metienos ar 3:2 pārspēja siguldiešus.

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies jau šajā sestdienā, kad Mālpilī notiks pludmales volejbola turnīri vīru un dāmu komandām.