Drukāt šo lapu
14.05.2018 12:25

Siguldas un Salaspils jaunie basketbolisti netiek pie LJBL medaļām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas un Salaspils jaunie basketbolisti netiek pie LJBL medaļām Siguldas novada pašvaldība

Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīrā U-17 vecuma grupā jauniešiem, kas nedēļas nogalē risinājās Siguldas Sporta centrā, mājinieki siguldieši palika septītajā vietā. U-14 grupas finālā piekto vietu ieņēma Igora Miglinieka sporta skolas komanda no Salaspils.

Siguldas U-17 basketbola komanda (2001. g.dz.) pirms finālturnīra bija viena no galvenajiem favorītiem. Pamatturnīrā siguldieši bija sasnieguši otro labāko bilanci (15 uzvaras un 5 zaudējumi), turklāt pērn LJBL čempionātā viņi bija ieguvuši trešo vietu. Taču izslēgšanas turnīrs laukuma saimniekiem lāgā neizdevās.

Ceturtdaļfinālā Siguldas basketbolisti ar 75:88 piekāpās basketbola skolas "Rīga/Rīdzene" komandai un līdz ar to jau turnīra pirmajā dienā zaudēja cerības uz godalgām. Pusfinālā par 5.-8.vietu tika piedzīvots vēl viens zaudējums – 89:109 pret "Rīga/A.Kraukļa VEF" vienību, tomēr vismaz pēdējā cīņā izdevās tikt pie uzvaras – 85:69 pār Saldus basketbolistiem, kas siguldiešiem deva septīto vietu.

Finālā Ventspils "Spars" ar 81:63 pārspēja "Rīga/DSN" basketbolistus. Finālturnīra talantu piecniekā tika iekļauts Siguldas komandas pārstāvis Roberts Bērze.
Vienlaikus Liepājā norisinājās LJBL finālturnīrs U-14 vecuma grupā, un no Pierīgas tam bija kvalificējušies Igora Miglinieka sporta skolas audzēkņi no Salaspils. Šajā turnīrā cīņa par ceļazīmēm uz pusfinālu vispirms norisinājās divās apakšgrupās.

Diemžēl labāko četriniekā salaspiliešiem iekļūt neizdevās. Viņi ar 56:65 piekāpās "Rīga/DSN FM-04" komandai, ar 62:69 vēlākajiem čempioniem valmieriešiem un uzvara 59:49 pār mājiniekiem liepājniekiem neļāva grupā pakāpties augstāk par trešo vietu.

Pusfinālā par 5.-8. vietu Salaspils puiši pārliecinoši pieveica "Rīga/DSN" vienību 71:46, bet turnīru noslēdza ar panākumu 78:69 pār "Rīga/A.Kraukļa VEF" vienību un piekto vietu.

"Apriņķis.lv" jau ziņoja par Pierīgas jauno basketbolistu panākumiem Latvijas Jaunatnes basketbola līgas šīs sezonas finālturnīros. U-15 vecuma grupā par čempioni kļuva Ādažu komanda, bet U-12 grupā otro vietu izcīnīja Mārupes sporta centra vienība.