Drukāt šo lapu
29.04.2018 18:20

Jaunatnes handbola čempionātos Ulbrokā un Salaspilī medaļas izcīna arī mājinieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunatnes handbola čempionātos Ulbrokā un Salaspilī medaļas izcīna arī mājinieki Latvijas Handbola federācija

Nedēļas nogalē Salaspils sporta namā un Ulbrokas sporta kompleksā norisinājās Latvijas jaunatnes čempionāta finālturnīri U-14 vecuma grupā meitenēm un puišiem. Abos par medaļu laureātiem kļuva laukuma saimnieki.

Salaspilī čempionāta pēdējo trešo apli aizvadīja četru sporta skolu meiteņu komandas. Salaspils sporta skolas handbolistes turnīru pabeidza ar trim uzvarām trijās spēlēs – 17:10 pār Ludzu, 28:14 pār Dobeli un 23:18 pār Jēkabpils sporta skolu, kam šis bija vienīgais zaudējums čempionātā. Kopvērtējumā salaspilietes čempionēm zaudēja divus punktus un izcīnīja sudraba medaļas.

Ulbrokā viena apļa finālturnīru izspēlēja U-14 vecuma grupas četras labākās puišu komandas pēc iepriekš aizvadīto divu apļu turnīra. Ulbrokas sporta kluba handbolisti piedzīvoja zaudējumu pret Dobeles sporta skolu (10:20) un čempionvienību no Vaiņodes (19:21), taču izšķirošajā spēlē par bronzas medaļām ar 18:12 pieveica Ludzas novada sporta skolu.

Vienlaikus Salaspilī notikušajā turnīrā par 5.-9. vietu otro (respektīvi, sesto) vietu ieguva Salaspils sporta skolas jaunie handbolisti, bet ceturto (astoto) Vangažu komanda.

Latvijas jaunatnes čempionāts iepriekš noslēdzies vēl vairākās vecuma grupās, un divās no tām par laureātiem kļuva Salaspils sporta skolas handbolisti. U-13 grupas finālturnīrā meitenēm salaspilietes izcīnīja uzvaras visās trijās spēlēs un kļuva par Latvijas čempionēm, bet trešo vietu izcīnīja Olaines komanda.

Savukārt U-13 grupā zēniem salaspilieši sezonas laikā 12 spēlēs izcīnīja desmit uzvaras, tajā skaitā sagādājot vienīgo zaudējumu čempioniem Tērvetes handbolistiem, un izcīnīja sudraba medaļas. No uzvarētājiem viņi beigās atpalika tikai par vienu punktu.

U-12 grupā zēniem Salaspils sporta skolas komanda ieņēma ceturto vietu un Olaines sporta centra komanda – piekto vietu.