Drukāt šo lapu
20.04.2018 10:26

Latvijas Skolu šaha olimpiādes Vidzemes finālā visvairāk medaļu olainiešiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas Skolu šaha olimpiādes Vidzemes finālā visvairāk medaļu olainiešiem publicitātes

Latvijas Skolu šaha olimpiādes Vidzemes reģiona fināls Siguldas 1.pamatskolā pulcēja 60 skolēnus. Pirmo triju vietu ieguvēji katrā vecuma grupā izcīnīja tiesības piedalīties Latvijas finālā 15. maijā Rīgā.

Vidzemes reģiona finālu svinīgi atklāja Siguldas 1. pamatskolas direktors Valters Mačs, kurš ir patiesi lepns, ka viņa vadītajai skolai ir ticis tas gods uzņemt savās telpās Latvijas Skolu šaha olimpiādes Vidzemes reģiona dalībniekus, informēja Latvijas Skolu šaha olimpiādes koordinatore Nellija Maklakova.

Visspraigākās cīņas noritēja 5.-9. klašu grupā meitenēm, kur pēc septiņām spēlēm 2.-4. vietu dalīja trīs meitenes ar pilnīgi vienādiem papildu rādītājiem, tāpēc tika rīkotas papildspēles, lai noskaidrotu vietu sadalījumu.

Visvairāk godalgoto medaļu – sešas – un tiesības spēlēt Latvijas Skolu šaha olimpiādes finālā izcīnīja Olaines 1.vidusskolas skolēni. 1.-4. klašu grupā meitenēm pirmās divas vietas izcīnīja Aiga Gansone un Marija Vaičuka, otrās vietas ieguva Adrians Broks (1.-4.kl.) un Tomass Sigats (5.-9.kl.), trešo vietu – Elizabete Kokina (5.-9.kl.), finālam kvalificējās arī Kristiāna Liepa (5.-9.kl.).

Mājinieki siguldieši bija ļoti viesmīlīgi, sev paturot tikai vienu godalgoto medaļu, ko ieguva Ance Adzilča no Siguldas 1.pamatskolas. Laureātu vidu bija arī skolēni no Valmieras, Valkas, Lādezera, Ogres, Jaunogres un Limbažiem.

Kad lielās cīņas par vietām uz Latvijas finālu bija beigušās, bērniem tika piedāvāta vienreizēja iespēja piedalīties simultānspēlē pret Latvijas čempioni šahā Lindu Krūmiņu. Šāda iespēja tika 15 bērniem, vismaz pa vienam no katras pārstāvošās pilsētas. Diviem bērniem izdevās noturēt vienādu figūru materiālu un vienoties ar Latvijas sieviešu čempioni par neizšķirtu, bet viens ar zālē esošo līdzjutēju palīdzību tika pie uzvaras.