Drukāt šo lapu
16.04.2018 14:57

Latvijas ziemas čempionātā konkūrā triumfē Pierīgas klubu jātnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas ziemas čempionātā konkūrā triumfē Pierīgas klubu jātnieki Latvijas Jātnieku federācija

Brīvdienās sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta ceturtā, izšķirošā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā maršrutā un arī kopvērtējumā uzvarēja Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri".

Sacensību ceturtā posma galvenais maršruts bija ar 135 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku. Tajā startēja 11 sportiskie pāri, no kuriem tikai divi pamatdistanci veica bez soda punktiem un sacentās pārlēkšanā. Uzvaru izcīnīja Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole (z/s "Lielceri"), otro vietu ieņēma Aleksandrs Šakurovs ar Cabaletta (Rīgas JSK), bet trešajā vietā vēl viens z/s "Lielceri" pārstāvis Andis Vārna ar Celestial, kurš pamatmaršrutā saņēma vienu soda punktu par laika normas pārsniegšanu.

Pieaugušo konkurencē kopvērtējumā, vērtējot trīs labākos rezultātus no četriem posmiem, LJF kausus saņēma: Aigars Bregže (56 punkti), ropažniece Sabīne Siliņa no jātnieku sporta kluba "Mežstrazdiņi" (55 p.) un Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis no sporta kluba "Sport de Lux" (53 p.).

"Prieks, ka izdevās uzvarēt divos posmos pēc kārtas un arī kopvērtējumā, jo es startēju tikai trīs posmos no četriem. Pagājušogad Latvijas ziemas čempionātā biju otrais, tagad izdevās uzvarēt. Mans uzvaras zirgs ir ķēve Val di Sole, ar kuru nopietni strādāju gadus trīs, gatavojot to augstākiem maršrutiem. Jāteic, ka ar viņu regulāri varu strādāt tikai reizi nedēļā, bet tas ir ļoti interesants un uzticams zirgs, tāpēc mums šosezon ir plāns startēt vairāk ārpus Latvijas, lai pierādītu viņas spēkus arī citvalstu sacīkstēs," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam atklāja ziemas čempionāta uzvarētāja Aigars Bregže.

Junioru un jauno jātnieku konkurencē pirmās divas vietas ieguva Kitija Bilinska no Ropažu jātnieku kluba un Sabīne Siliņa, bērnu (līdz 16 g.v.) sacensībās kopvērtējumā uzvarēja Tīna Dreimane no Garkalnes novada jātnieku kluba "Meždruvas-1", savukārt amatieru grupā pirmais bija Agris Seilis no Sējas novada z/s "Priežkalni" un trešā – Ieva Katrīna Apalupa no Carnikavas novada jātnieku kluba "Erceni".

28. un 29. aprīlī vasaras sezona tiks atklāta Jauno jātnieku skolā Inčukalnā, kur notiks JJS turnīra pirmais posms.