Drukāt šo lapu
12.04.2018 18:24

Vieglatlētikas trīscīņā labākie Mārupes un Ādažu skolēni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes vidusskolas komanda Mārupes vidusskolas komanda Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ceturtdien Baldones vidusskolas sporta kompleksā aizvadītās Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu sacensības vieglatlētikas trīscīņā noslēgušās ar Mārupes vidusskolas un Ādažu vidusskolas komandu uzvarām. Kopumā sacensībās startēja dalībnieki no piecpadsmit Pierīgas skolām.

Sacensības vieglatlētikas trīscīņā noritēja trijās disciplīnās – 45 metru skrējienā, tāllēkšanā ar ieskrējienu un pildbumbas mešanā. Katra dalībnieka uzrādītais rezultāts tika pārvērsts punktu izteiksmē pēc īpašām tabulām. Vērtēšana notika divās vecuma grupās – C (2004./05. g.dz.) un D (2006./07. g.dz.) grupā individuāli un komandām. Katru mācības iestādi katrā grupā varēja pārstāvēt seši jaunieši, bet komandu vērtējumā ņēma vērā pa diviem labākajiem meiteņu un puišu rezultātiem.

Jaunākajā D grupā diezgan pārliecinošu uzvaru komandu kopvērtējumā izcīnīja Mārupes vidusskolas audzēkņi, kuri summā savāca 566 punktus. Otrajā vietā ar 527 punktiem ierindojās Baldones vidusskola, bet trešajā ar 512 punktiem Babītes vidusskolas komanda. Labāko sešnieku noslēdza Ulbrokas vidusskola, Carnikavas pamatskola un Ādažu vidusskola.

Individuāli labāko rezultātu meitenēm sasniedza mārupiete Luīze Beņislauska (188 p.), labāko trijniekā arī Madara Kļavniece no Carnikavas un Luīze Berķe-Berga no Babītes. Savukārt puišiem par laureātiem kļuva Ralfs Orniņš no Ulbrokas (128 p.), baldonietis Emīls Kostikovs un mārupietis Markuss Maculevičs.

C grupā sīvākā cīņā par uzvaru kopvērtējumā Ādažu vidusskolas skolēni (777 punkti) par 26 punktiem apsteidza Ulbrokas vidusskolas komandu, bet trešajā vietā ierindojās Babītes vidusskola, kas Pierīgas vieglatlētikas trīscīņas sacensībās pirms gada uzvarēja abās vecuma grupās. Aiz viņiem palika Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas, Krimuldas vidusskolas un Baldones vidusskolas komandas.

Augstvērtīgākos rezultātus triju disciplīnu summā uzrādīja Hugo Ekmanis no Ādažiem un Tīna Krista Krūmiņa no Ulbrokas, otrās vietas Sandim Stuglim no Baldones un Annai Loretai Plostniecei no Ādažiem un trešās – Kristoferam Sondoram no Babītes un Franciskai Treilihai no Berģiem.

Pierīgas novadu skolu sporta spēles noslēgsies 8. maijā ar krosa stafešu sacensībām.