Drukāt šo lapu
10.04.2018 21:56

Pēc sagrāves mājas spēlē Carnikavas basketbolistiem atliek "neiespējamā misija"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pēc sagrāves mājas spēlē Carnikavas basketbolistiem atliek "neiespējamā misija" arhīvs

Zema metienu precizitāte un rezultativitāte liedza Carnikavas komandai izrādīt līdzvērtīgu pretestību "Ezerzeme/Rēzekne" basketbolistiem Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē. Pirms atbildes mača carnikaviešu izredzes iekļūt pusfinālā vērtējamas kā gluži teorētiskas.

LBL3 pamatturnīra ceturtās un piektās vietas ieguvēju ceturtdaļfināla sērijas pirmā spēle Carnikavā sākās ar mājinieku septiņiem garām aizmestiem metieniem četru minūšu laikā un nokļūšanu zaudētājos 0:11. Arī turpmāk mājiniekiem negāja daudz labāk: pirmajā ceturtdaļā no 16 metieniem grozā iekrita tikai divi, pirmajā puslaikā – no 31 metiena pieci, un rezultātā Rēzeknes komanda jau pirmajās 20 minūtēs iekrāja 41:15 pārsvaru.

Pēc pārtraukuma cīņa uz kādu brīdi izlīdzinājās, taču ceturtajā ceturtdaļā viesi veica vēl vienu izrāvienu 16:0, un punktu starpība jau pietuvojās pussimtam (31:76). Beigu rezultāts 42:83. Visā spēlē carnikavieši realizēja tikai 22 procentus metienu (15/68). Visvairāk punktu – pa astoņiem – guva Jānis Ābols un Arnis Rozītis.

Atbildes spēle, kurā Carnikavas komandai jāmēģina atspēlēt 41 punkta deficīts, paredzēta 13. aprīlī Rēzeknē.