Drukāt šo lapu
25.03.2018 17:48

LBL3: Carnikava zaudē un turpina, Sigulda zaudē un beidz

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas pamatturnīra pēdējās spēles aizvadījušas Siguldas sporta skolas un Carnikavas komandas. Siguldiešiem sezona līdz ar to noslēgusies, bet carnikavieši izslēgšanas turnīrā turpinās cīņu par medaļām.

Carnikavas basketbolisti izbraukumā tikās ar Daugavpils novada basketbola klubu. Pirmais puslaiks aizritēja teju punkts punktā, bet pēc pārtraukuma izpaudās neliels mājinieku pārākums. Trešās ceturtdaļas vidū viņu pārsvars pirmo reizi pārsniedza 10 punktus (61:48), un, lai gan pamatlaika priekšpēdējā minūtē viesi pievilka līdz piecu punktu starpībai, viņiem nācās piedzīvot zaudējumu 72:79. Jāpiezīmē, ka otrā posma pēdējo spēli carnikavieši aizvadīja piecu vīru sastāvā, visvairāk punktu guva Rolands Dovgjallo (31) un Jānis Ābols (18).

LBL3 pamatturnīru Carnikavas komanda noslēdz ar astoņām uzvarām un astoņiem zaudējumiem un ceturtdaļfināla sērijā tiksies ar ceturtās vietas īpašniekiem "Ezerzeme/Rēzekne" vienību, kurai otrā posma bilance ir tieši tāda pati. Komandas šosezon divreiz sacentās vēl rudenī, un katra savās mājās svinēja uzvaru ar vairāk nekā 30 punktu pārsvaru. Ceturtdaļfinālā sērijas uzvarētāji sērijā tiek noskaidroti divu spēļu summā.

Neveiksmīgo debijas sezonu LBL trešajā divīzijā ar pamatīgu sakāvi svētdien beidza Siguldas sporta skolas audzēkņi, Izbraukuma spēlē pret basketbola skolu "Rīga" siguldieši jau pēc pirmās ceturtdaļas nonāca zaudētājos 7:30 un beigās kapitulēja 57:101. Daniels Iļjins un Ričards Fedečko guva pa 12 punktiem.
Ar trim uzvarām 16 spēlēs (visā sezonā 3-19) Siguldas basketbolisti finišēja priekšpēdējā 17. vietā. Vienu pozīciju augstāk ieņēma Saulkrastu komanda.