Drukāt šo lapu
20.03.2018 22:06

Saulkrastu basketbolisti priekšpēdējā mājas spēlē zaudē siguldiešiem, Carnikava nostiprinās sešniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu basketbolisti priekšpēdējā mājas spēlē zaudē siguldiešiem, Carnikava nostiprinās sešniekā arhīvs

Latvijas Basketbola līgas trešajā divīzijā noslēgumam tuvojas otrais posms. Sezonas priekšpēdējā spēlē savā laukumā otrdien Saulkrastu komanda piekāpās Siguldas sporta skolas basketbolistiem, bet carnikavieši pārspēja Valmieras studentus.

Saulkrastu un Siguldas komandu sezonas otrajā duelī turnīrā par 10.-18. vietu siguldiešiem izdevās ļoti pārliecinošs revanšs par neveiksmi pirmajā mačā (83:85). Pirmā puslaika lielāko daļu viņu pārsvars turējās 5-10 punktu robežās, bet pēdējā sekundē ar precīzu trīspunktu metienu tika palielināts līdz ducim (51:39).

Taču pavisam graujošas laukuma saimniekiem izvērtās otrā puslaika pirmās piecas minūtes, kuru laikā viņi neguva ne punkta, bet Siguldas basketbolisti – divdesmit (71:39). Spēles liktenis tobrīd jau bija izšķirts, un siguldieši pirmo reizi sezonā sasniedza simt gūto punktu robežu – 112:76. Uzvarētājiem Didzis Mališevs guva 30 punktus, Kristers Puķītis 24 un Daniels Iļjins 23 punktus, mājinieku rindās rezultatīvākie bija Jānis Skramans (20) un Jūlijs Stankevičs (16).

Spēle abām Pierīgas komandām situāciju turnīra tabulā gan neietekmēja. Saulkrastu basketbolisti ar piecām uzvarām 15 spēlēs saglabā septīto (respektīvi, sešpadsmito), bet siguldieši ar trim panākumiem 14 mačos priekšpēdējo astoto (septiņpadsmito visā līgā).

Deviņu labāko klubu turnīrā svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu labāko sešniekā, kas ļauj izvairīties no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas un uzreiz nodrošina vietu ceturtdaļfinālā, otrdien guva Carnikavas basketbolisti. Mājas spēlē pret "Valmiera Glass"/Vidzemes Augstskolas-2 komandu viņi otrajā ceturtdaļā guva desmit punktus pēc kārtas un vienubrīd sasniedza "plus 17" (40:23), tiesa, līdz pārtraukumam starpība saruka līdz 11 punktiem (42:31).

Otrajā puslaikā carnikavieši ilgi saglabāja komfortablu 10-15 punktu pārsvaru, taču ceturtajā ceturtdaļā pretiniekiem izdevās to sadeldēt līdz diviem (68:66). Īstajā brīdī iekrita seši punkti pēc kārtas, un mājinieki svinēja uzvaru 78:68. Carnikavas komandas rindās Jānis Ābols izcēlās ar 26 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, 19 punktus iemeta Rolands Dovgjallo.

Kārtu pirms otrā posma beigām carnikavieši ar astoņām uzvarām 15 spēlēs dala 4.-6. vietu ar vēl divām komandām un zemāk par sesto pozīciju vairs nenokritīs.

Nedēļas nogalē visas trīs LBL trešajā divīzijā spēlējošās Pierīgas komandas aizvadīs pamatturnīra pēdējās spēles (Siguldas komanda – divas), bet cīņas izslēgšanas turnīrā turpinās tikai carnikavieši Bet jau trešdien LBL otrās divīzijas astotdaļfināla pirmo spēli pret Madonas bērnu un jaunatnes sporta skolas komandu izbraukumā aizvadīs BK "Ķekava"/"Optibet" basketbolisti. Atbildes mačs 27. martā Ķekavā.